Mistr republiky z roku 1978 získal v Praze Cenu Václava Jíry za přínos českému fotbalu

Mistr republiky z roku 1978 získal v Praze Cenu Václava Jíry za přínos českému fotbalu

V úterý se v Praze udělovaly Ceny Václava Jíry za přínos českému fotbalu. A velké pocty ze strany FAČR se při tomto slavnostním aktu dostalo legendě Zbrojovky Brno Karlu Jarůškovi. Byl mezi trojicí vyznamenaných, společně s ním byli oceněni František Štambachr, bývalá opora pražské Dukly a Jiří Stiegler, svého času nejlepší tuzemský rozhodčí.

„Jsem nesmírně potěšen z pocty, které se mi dostalo. Beru to jako ohodnocení nejen svoje, ale všech spoluhráčů a spolupracovníků, s nimiž jsem měl tu čest hrát a pracovat,“ zůstal jako vždy skromný Karel Jarůšek. „Je to svým způsobem symbolické, že bývalý zbrojovák dostává ocenění v roce oslav 100 let brněnského fotbalu,“ dodal.

Karel Jarůšek oslavil loni před vánočními svátky šedesát let, velkou část kariéry prožil právě v našem klubu, s nímž v sezoně 1977/78 získal mistrovský titul. Někdejší záložník odehrál v nejvyšší československé soutěži 236 utkání a vstřelil 51 branek. Poslední fotbalové roky strávil v Řecku a Rakousku. Za národní tým Jarůšek odehrál 15 utkání a dal jeden gól. Vedle Zbrojovky trénoval také Drnovice či Opavu, kde působí i nyní jako sportovní ředitel.

Jeho srdce však zůstává brněnské. „Pokud mi to fotbalové povinnosti dovolí, jdu se na kluky podívat. Teď jsem viděl zápas s Olomoucí, sice jen v televizi, ale bylo to super. Pevně věřím, že se Zbrojovka v lize zachrání a vše pak důstojně oslavíme při klubové stovce na začátku června,“ přeje si Jarůšek.

Připojujeme se tímto k zástupu gratulantů k významnému fotbalovému ocenění: „Karle, ať Ti slouží především zdraví a Zbrojovka Ti dělá radost ještě dlouhé roky!“

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...