PREVIEW: Béčko hostí v Bystrci tabulkového souseda ze Ždírce

PREVIEW: Béčko hostí v Bystrci tabulkového souseda ze Ždírce

B r n o - Zbrojovácké béčko se v neděli pokusí potvrdit dvě venkovní výhry i v domácím prostředí bystrckého stadionu. Od 10:15 zde hostí nevyzpytatelný Ždírec nad Doubravou.

Zatímco Zbrojováci okupují s patnácti body třetí pozici, Ždírec je se stejnou bodovou nadílkou čtvrtý. "Mohli by být černým koněm soupeře, jsou houževnatí, dávají dost gólů, drží se nahoře a zvládají i těžké zápasy," vysekl soupeři poklonu kouč Zbrojovky Dostálek.

Tým ze třítisícového města na Havlíčkobrodsku zahájil sezónu dvěma prohrami, pak ale zdemoloval pěti góly Polnou, čímž zahájil sérii pěti výher. Nejlepšími střelci týmu jsou se třemi góly Matěj Vopršal a Lukáš Mrázek. Šest zápasů odehrál Dominik Pelikán, působící v letech 2014 až 2016 ve Zbrojovce.

Ždírečtí, kteří své fotbalové počátky datují do roku 1928, hrají divizi souvisle třetím rokem (poprvé do této soutěže nakoukli v roce 2001). Nejprve skončili devátí, loni jedenáctí. Letos má tedy výběr kouče Pelikána našlápnuto k lepšímu umístění.

V cestě jim tedy nyní stojí Zbrojovka. Venku stoprocentní, doma ovšem Brňané zaknihovali ze tří zápasů dvě porážky. "Chtěli bychom tu bilanci doma naklonit na naši stranu a začít vyhrávat. Klukům se daří, máme v týmu zdravou konkurenci a věříme, že zápas dokážeme dovést do zdárného konce," uzavřel Dostálek.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...