VIDEO: Zbrojovka hostí v sobotu Hradec Králové!

VIDEO: Zbrojovka hostí v sobotu Hradec Králové!

B r n o - První třetinu soutěže zakončí Zbrojováci dalším šlágrem - v sobotu 28. září hostí rozjetý Hradec Králové! Bitva těžkých vah startuje na Srbské v 18:30!

Východočeši se po pozvolném startu soutěže rozjeli a zvítězili čtyřikrát v řadě, což jim zaručuje aktuálně třetí pozici. Na Brňany mají náskok pěti bodů, Zbrojováci se ovšem pokusí navázat na loňské vzájemné bitvy - v obou dokázali zvítězit.

Pro letošní sezónu klub připravil novinku, která by měla zlepšit úroveň občerstvení na zápasech. Jedná se o takzvanou Pivní zónu, nalézající se za krytou západní tribunou. Její součástí bude pouze a jen točené pivo.

Další novinkou je obnovení dětského koutku (sektor U) s obsluhou a hlídáním. Jeho součástí je třeba skákací hrad, branky na fotbal, stolky na malování a neschází samozřejmě speciální občerstvení pro děti.

Ještě před výkopem můžete využít služeb blízké Restaurace U Hřebíčků (Riegrova 18), která v sobotu otevře v 15:00. Před vstupem na západní tribunu najdete jako obvykle i mobilní stánek s občerstvením.

Také letos je pro diváky na Srbské nachystána poločasová soutěž v přesnosti střelby. Jejím hlavním partnerem je společnost Pohanka & Co. – hodinky a klenoty, která do soutěže věnuje jako hlavní cenu luxusní pánské hodinky značky Christian Paul. Ani zbylí soutěžící ale nepřijdou zkrátka - čekají na ně vouchery na zboží od firmy NIKE a další ceny.

Zápasový bulletin je pro tuto sezónu v inovovaném formátu a s rozšířeným obsahem, pořídíte jej za cenu 10 korun (pro permanentkáře je zdarma, stejně jako pro majitele aplikace, kde se objeví již hodinu před výkopem). V programu najdete kromě dalšího fotbalového čtení a historických materiálů i jinde nepublikovaný rozhovor s Michalem Šmídem.

Tak tedy v sobotu na Srbské. Vzhůru Brno!

Stručný profil soupeře

Pátý domácí soupeř Zbrojovky patří k pětici druholigových celků, které se mohou pochlubit mistrovskou trofejí. Fotbalisté Hradce Králové ji vybojovali v roce 1960. Zdejší fotbalový klub byl založen v roce 1905 a kromě zmíněného titulu má ve sbírce ještě pohár, dobytý v roce 1995. Díky tomu si Východočeši zahráli Pohár vítězů pohárů – a ačkoliv byli vyřazeni ve druhém kole Dynamem Moskva, Petr Samec se s devíti góly stal nejlepším střelcem celého ročníku.

V posledních letech se Hradec pohyboval na pomezí první a druhé ligy. Po sedmileté anabázi přišly tři roky v tehdejší Gambrinus lize a pak několikrát po sobě sestup a postup. Tento vzorec uťalo až předloňské čtvrté místo, na stejné příčce skončili Východočeši také v právě uplynulém ročníku.

Po něm prošel jejich kádr určitou obměnou, která ovšem nebyla nijak razantní. Z hráčů s větší minutáží skončili tři, Da Silva se vrátil z hostování do Liberce, Zorvan odešel do Vítkovic a Plašil se přesunul do B týmu. Zůstal Vlkanova, se šesti góly druhý nejlepší střelec soutěže, zůstal i Urma, který nechyběl ani minutu. Stejně na tom je jedna z letních posil – Kristián Zbrožek, dorazivší z Varnsdorfu. Další posilou byl Erik Prekop, autor tří branek. V brance má stále silnou pozici Radim Ottmar, tři zápasy odchytal o deset let mladší Vízek.

Hradci úvod soutěže příliš nevyšel, ve třech kolech vybojoval jen dva body. Pak ale rozstřílel Varnsdorf 8:0, díky čemuž je stále nejlépe střílejícím týmem soutěže. Po remíze v Třinci následovaly čtyři výhry a tak jsou Východočeši s 18 body na třetí pozici. Vítěznou sérii částečně narušil až ostravský Baník, který v pohárovém duelu ve středu zvítězil 2:0.

Co se týče vzájemných zápasů, v těch posledních se loni radovala Zbrojovka. O podzimní výhře 1:0 rozhodl vlastním gólem zkušený Černý, domácí výhru pak režíroval dvougólový střelec Peter Štepanovský. V předcházejících bitvách v nejvyšší soutěži se dvakrát zrodila remíza (doma 1:1, venku 0:0). Asistoval u toho i Honza Pázler, útočník Zbrojovky, který v minulosti strávil v Hradci úspěšné a gólově bohaté roky.

Vzájemná bilance v soutěžních zápasech: 28 zápasů (8 – 9 – 11), skóre 22:22

Nejlepší střelci vzájemných zápasů: René Wagner, Pavel Dvořák (3 branky)

Poslední vzájemný zápas: 7.5.2019, Zbrojovka - Hradec Králové 2:0. Branky: Štepanovský 2.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....