Trenér Šustr po utkání v Třinci

Trenér Šustr po utkání v Třinci

T ř i n e c - Zbrojováci na hřišti Třince nerozšířili svou bilanci dvou výher, na šance chudý zápas skončil jen remízou. S tím po závěrečném hvizdu pochopitelně nemohl být nikdo spokojený a odrazilo se to také v zápasovém hodnocení trenéra Šustra.

"Hodnocení dnešního výkonu? Nepředvedli jsme takřka žádný," zlobil se kouč na pozápasové tiskovce. "Stále se opakuje trend z minulých zápasů, kdy nastoupíme a bojíme se hrát, z čehož pak vznikají ztráty, fauly a brejky. Nedostáváme se do šancí, nezakončujeme. S ohledem na to můžeme být rádi, že jsme v Třinci uhráli pouze bod."

Zápas nenabídl velké množství šancí ani na jedné straně. Zbrojovka mezi tyče zamířila třikrát a ujala se pouze hlavička střídajícího Černína. Ten šel na hřiště místo Damiána Bariše, povoláním stoper dostal za úkol vyztužit střed pole a k tomu jako bonus přidal gól. "Kuba s námi trénuje, doposud ale hrál jen za rezervu, takže to bylo určité riziko. Na druhou stranu jej ale znám dlouho a vím, že je to kluk, který je schopen i v nelehké situaci hrát fotbal. Dnes ukázal střídaným hráčům, že je schopný naskočit a zastat jejich roli, k tomu přidal soubojovost. S trochou nadsázky, on jde do souboje buď tak, že získá míč, nebo protihráč nehraje. Umí být tvrdý, rve se. Že dal k tomu ještě gól, to je jedině plus, má samozřejmě výšku i dobrou hlavu a ukázal nám, že může bez problémů naskočit," hovořil Šustr o netradičním tahu.

Černín svou hlavičkou ovšem pouze dorovnal ztrátu, kterou způsobila úvodní trefa Akulinina. Také on skóroval hned ve svém prvním utkání. "Měli jsme zprávy, že by mohl naskočit. Je to docela čahoun, výborný v soubojích, k tomu navíc pohybově slušný. Byl pro nás nebezpečný."

Před Zbrojováky nyní je reprezentační přestávka. "Pondělí bude nájezdové a pak hráče čekají čtyři dny tvrdého tréninku," prozradil Šustr náplň prvního týdne. A vysvětlil také, proč někteří hráči nefigurovali v zápasové nominaci. "Ondra Vintr, Robert Bartolomeu a Ondra Sukup byli s ohledem na výkonnost a přístup k předcházejícímu pohárovému zápasu přeřazeni do béčka. Je to v souladu s tím, co jsme avizovali před sezónou - své místo nemá jisté vůbec nikdo, hráči se mohou točit a změn oběma směry může být víc. Není to nic definitivního, je na každém hráči, jak situaci přijme a jak nám následně ukáže, kam patří."

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....