Bod je málo, mrzelo prvního střelce sezóny Šurala po utkání ve Vlašimi

Bod je málo, mrzelo prvního střelce sezóny Šurala po utkání ve Vlašimi

V l a š i m - Kdo bude prvním střelcem Zbrojovky v sezóně? Magera, Růsek, Šumbera? Odpověď na tuto otázku padla ve 20. minutě, kdy zahrával Bartolomeu rohový kop a míč postupně zasáhli Magera se Šuralem. Právě Kuba Šural tak byl autorem první brněnské trefy.

Mimochodem – stalo se od roku 2012 poprvé, že gólový účet načali Brňané. Tehdy se na Slovácku prosadil taktéž stoper, Luděk Pernica. Od té doby vždy jako první skóroval některý ze soupeřů. „Viděl jsem, že Meggy půjde asi do hlavy, šel jsem zavřít prostředek, míč mě trefil a odrazilo se to do brány,“ popisoval Kuba Šural, který si jeden gól připsal už v přípravě. Stejně jako tehdy branku věnoval zesnulému bratrovi, jehož třiadvacítku v této sezóně nosí. „Navíc ho mám nově vytetovaného na rameni.“

Díky tomuto okamžiku Brňané dlouho vedli, po hodině hry ale domácí načali obrat. „Vše začíná už u toho, že na tréninku ze všeho dáváme gól, ale v zápase se nám to nepovedlo. Měli jsme dvě, tři tutovky a nebyli jsme schopní přidat další branku. Místo abychom tam míč třeba dorvali, dostaneme z druhé střely na bránu gól a pak ještě jeden. Ve druhé půli to nebylo ono, hráli jsme ustrašeně a místo abychom zápas v klidu dohráli, prohrávali jsme,“ mrzelo Šurala.

Nakonec z toho díky Eismannově trefě byl alespoň bod, obrat Brňany probral a roli v tom možná hrál i pocit křivdy. „Před penaltou byl stoprocentní faul na Přichyho, viděl jsem to hodně zblízka, ale na to se nemůžeme vymlouvat, tu situaci jsme celou nezvládli. Povedlo se nám rychle vyrovnat, ale třetí branku už jsme bohužel nepřidali.“

Kuba po utkání nezastíral, že bodový počin jemu ani spoluhráčům radost neudělal. „Jsme zklamaní, je to málo. Jasně, když osm minut před koncem prohráváte, může být bod nakonec dobrý, ale z druhého úhlu pohledu jsme vedli a měli jsme zápas pod kontrolou, takže je to málo. Musíme to zvednout, čeká nás ještě hodně zápasů a já věřím, že se budeme zvedat a bude to z naší strany už jen a jen lepší,“ zadoufal premiérový střelec letošní sezóny.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...