Tisková konference před zahájením nové sezóny

Tisková konference před zahájením nové sezóny

B r n o - Krátká letní příprava pomalu končí a všichni Zbrojováci už vyhlížejí ostrý start ligových bojů. Vše vypukne již tento pátek zápasem ve Vlašimi, ještě předtím proběhla tradiční předsezonní tisková konference se zástupci klubu.

Pozvání na konferenci přijali sportovní manažer Tomáš Požár, trenér Pavel Šustr a kapitán Lukáš Magera. "Už se těším, až sezóna začne. A věřím a vím, že to tak mají i hráči. S přípravou jako takovou jsem neměl zásadní problém, hráči ji dokázali absolvovat bez větších problémů, vyjma Petera Štepanovského a Ondry Pachlopníka. V pátek nám začíná sezóna a jasným cílem je postup," zopakoval Šustr přání všech.

Výsledky z přípravy byly vydařené, to ovšem kouč nehodlá přeceňovat. "Vždy se na to dívám z pohledu výkonu. Vnímám, jak hráči pracují, co předvádí na hřišti. Neříkám, že to bylo bez chyby, na druhou stranu výkony zejména v utkání s ligovými soupeři už snesly určité měřítko, to je pro mne důležité."

Tomáš Požár pohovořil v úvodu o skladbě kádru. "Stanovili jsme si priority ohledně posílení stranových pozic, což se povedlo, a zacelení mezery po odcházejícím Krejčím, k čemuž zatím nedošlo. Díváme se kolem sebe i uvnitř v klubu, protože mládež tu před několika lety nastartovala nějaký proces a v současnosti už sklízíme jeho první ovoce. Hodně se proto rozmýšlíme, pakliže máme vzít hráče mimo náš klub."

Požár připomněl, že přestupní termín končí až v září. "Před vstupem do sezóny přemýšlíme pozitivně, věříme, že zahájíme lépe než před rokem. To, jak se bude začátek vyvíjet, může mít logicky dopad na případné další změny v kádru. Pořád sledujeme, co se děje kolem nás. Pakliže někdo ve druhé lize kvalitativně vyskočí, nebo některý hráč v první lize nebude na pozici, která by mu vyhovovala, jsme připraveni reagovat. I v tomto případě se pořád bavíme o pozici středového hráče."

Pomůže loňská zkušenost?

Kapitán týmu Lukáš Magera věří, že loňská zkušenost bude pro Zbrojovku prospěšná. "Vyzkoušeli jsme si soutěž a mužstvo ví, do čeho jde. Jsme dlouho pohromadě a lépe připravení. Začátek je samozřejmě důležitý, rádi bychom pokračovali v tom, jak jsme končili loňskou sezónu," zmínil sérii šesti výher, která Zbrojovku posunula do baráže.

Nějakého podcenění soupeřů či euforie nad povedeným průběhem přípravy se Magera neobává. "Je nás v týmu dost zkušených na to, abychom si to ukočírovali. Když je potřeba a něco se nám nelíbí, umíme zvednout hlas. Výsledky můžou být dobré, ale nic to nemění na tom, že sezóna je úplně něco jiného."

V kádru prvního mužstva i béčka je aktuálně poměrně vysoký počet hráčů, což nemusí být definitivní. "Tím, že se Ríša posunul k áčku jako asistent, je spolupráce obou týmů na maximální možné úrovni. Hráči mají otevřené dveře oběma směry. Když někdo nebude mít výkonnost, posune se níž, já si naopak mohu vytáhnout kohokoliv z béčka, abych viděl, jak pracuje," řekl k tomu Šustr.

Na to navázal Požár poznámkou k partnerství s čerstvě druholigovou Líšní. "Rád bych v této souvislosti dementoval zprávy a spekulace o tom, že jsme zastavili spolupráci s Líšní. Líšni přejeme, jsme s ní v kontaktu a pakliže budeme schopni pomoci, pomůžeme. Pakliže budeme vědět, že je to pro hráče správné, nemáme problém jej uvolnit, pokud budeme mít v současnosti pokryté potřeby áčka a béčka."

Další dotaz směřoval na největší soupeře v soutěži. "Doufám, že to nebudeme my sami," pousmál se Požár. "Ambice bude mít Dukla, Jihlava, Hradec, vždycky navíc někdo vyletí, komu se před sezónou třeba tolik nevěřilo. Hlavní je ale to, co vytváříme my. Nechceme a nemůžeme už žít z jara, to je minulost, ale věřím, že trenéři nastavili dost náročné prostředí na to, aby tu z toho někdo zkoušel žít. Ověřili jsme si náročnost soutěže, budiž nám tahle zkušenost k dobru," zakončil Požár.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...