Hrdina úvodního duelu Luděk Pernica po zápase pochválil fanoušky

Hrdina úvodního duelu Luděk Pernica po zápase pochválil fanoušky

Dvaadvacetiletý Luděk Pernica se v sobotu na Slovácku postaral o jedinou branku zápasu a vylepšil tak svou úctyhodnou bilanci v první lize. Posuďte sami: brněnský stoper zaznamenal v patnácti odehraných prvoligových zápasech již čtvrtý gól.

Veledůležitou rychlou trefou dodal týmu klid a odvahu. Kdo by však od tohoto borce čekal samochválu, ten by se šeredně spletl. Sám Luděk po zápase k tomuto nejpodstatnějšímu momentu skromně dodal: "Vymanil jsem se bránícímu hráči a trošku šťastně jsem to tam poslal o tyč."

Zbrojovka byla na koni, Slovácko jasně přehrávala a dostávala se do dalších nadějných příležitostí. "Dobře jsme kombinovali, udrželi jsme vepředu hodně míčů, jen škoda, že se nám nepodařilo ještě nějakou tu akci dotáhnout," posteskl si.

Spolupráce stoperů, zkušeného Kaufmana s mladým Pernicou, neměla chybu. S jistotou rozrážela nesmělé pokusy domácích o nějaký ten průnik do vápna. Hráči Slovácka se proto postupně začali uchylovat k dlouhým nákopům na dlouhána Libora Doška, ale ani to nevedlo k úspěchu. "Centrované balóny na Doška jsou nepříjemné, párkrát nám tam v prvním poločase zatopily, ale docela jsme to zvládli a druhý poločas už to bylo suverénnější, takže jsme spokojení," prohlásil potutelně se usmívající brněnský talent.

Hráče Zbrojovky přijelo na Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty do Uherského Hradiště podpořit několik stovek fotbalových fanoušků, kteří vytvořili nádhernou kulisu a se svými oblíbenci oslavovali zaslouženou výhru ještě dlouho po konečném hvizdu. Luděk Pernica jistě nemluvil jen za sebe, když se vyjadřoval k atmosféře, která během zápasu panovala: "Chtěl bych diváky pochválit, byli perfektní."

Celý tým se již nyní může těšit na odměnu, kterou jim za vítězství nad svým bývalým zaměstnavatelem přislíbil kapitán týmu Petr Švancara. Můžeme se však pouze domnívat či hádat, o jaký druh odměny půjde, protože jak je známo, co se v kabině upeče, to se tam i sní. Každopádně ať už se pod tou záhadou skrývá cokoliv, družstvo si to za výkon i výsledek určitě zaslouží.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...