Čtyři góly a výhra. Zbrojovka v přípravě přemohla slovenskou Nitru

Čtyři góly a výhra. Zbrojovka v přípravě přemohla slovenskou Nitru

Z a s t á v k a - Hřiště v Zastávce u Brna Zbrojovákům zjevně sedí, po Jihlavě zde dnes porazili slovenskou Nitru 4:0. Dvakrát se prosadil Růsek, zbylé góly vstřelili Magera se Ziklem.

Trenér Šustr postrádal v utkání Pachlopníka, Štepanovského a Moučku, v průběhu hry už naopak naskočili uzdravení Zikl a Sedlák.

Zbrojováci byli na takřka domácím pažitu od začátku nebezpečnějším týmem a soupeře příliš do šancí nepouštěli. Jako první výrazněji zahrozil Bartolomeu, který v 8. minutě po Eismannově centru střílel z voleje. Kuciak výtečně zakročil.

Po sedmnácti minutách hry už se ale skóre měnilo. Šumbera centroval od rohového praporku, míč z jeho nohy si našel Antonín Růsek a hlavou poslal Brňany do vedení.

A stejně jako minulý víkend, ani dnes nezůstalo u jediné trefy. Po pár minutách se Růsek proměnil v nahrávače, když převzal míč od Šumbery a jeho následnou příhru proměnil ve druhý gól Lukáš Magera. Na výsledku 2:0 se do pauzy nezměnilo nic, byť v závěru zahrozili i hosté. Povedenou ránu ale vyrazil Halouska na rohový kop.

Ve druhém dějství poslal kouč Šustr na trávník postupně i zbylé hráče. Dva z nich se podíleli na třetím zásahu. Fouskův centr z rohového kopu vrátil na malé vápno Šural a Antonín Růsek pohotově upravil na 3:0.

A také v poslední trefě měli prsty čerství hráči. Do konce utkání scházelo pět minut, když si Kotulův centr z pravé strany našel Martin Zikl a gólem oslavil návrat po zranění. Brňané tak Nitru zdolali s přehledem 4:0 a v přípravě už je čeká poslední soupeř. Příští sobotu se ve Slavkově utkají s třetiligovým Vyškovem (výkop 10:15).

Trenér Šustr po výhře s Nitrou
07.07.2019 | Martin Lísal

Trenér Šustr po výhře s Nitrou

Z a s t á v k a - Zbrojováci nastříleli v posledních dvou přípravných duelech devět branek, což jim...
PREVIEW: Zbrojovka se ve čtvrtém utkání střetne s Nitrou
05.07.2019 | Martin Lísal

PREVIEW: Zbrojovka se ve čtvrtém utkání střetne s...

B r n o - Zbrojovka zakončí třetí týden letní přípravy - ve sváteční sobotu 6. července vyzve od 17...