Trenér Šustr po výhře s Jihlavou

Trenér Šustr po výhře s Jihlavou

Z a s t á v k a - Fotbalová sobota v Zastávce u Brna mohla brněnské fanoušky potěšit. Zbrojovka zvítězila nad Jihlavou 5:2 a některé branky byly opravdu výstavní. Jak viděl zápas kouč Pavel Šustr?

Ten po prohře s Opavou vytýkal některým hráčům menší pracovitost, v tomto ohledu mohl být dnes spokojen. "Hráči to odjezdili a odpracovali tak, jak mají. Nebyly tam žádné výkyvy, že by se někomu do něčeho nechtělo, to je asi nejdůležitější. V určitých úsecích hry už jsme hráli tak, jak bychom hrát chtěli," hovořil po utkání.

"Po dvou týdnech a dvou zápasech jsme se vrátili k rozestavení, které jsme praktikovali na jaře. Vrátili jsme se k tomu bez nějakého většího tréninku a bylo vidět, že chlapci to mají zažité. Vrátili jsme se tam, kde to dobře známe. Tím neříkám, že to takhle zůstane, ale cítil jsem, že v rozestavení 4-3-3 nejsme tak pevní. Je to o čase, jedná se o dlouhodobé návyky. Platí ale, že rozestavení a způsob hry volíme tak, abychom byli úspěšní. Ne tak, jak se chce hrát trenérovi," pousmál se Šustr.

Ten se nakonec rozhodl i tentokrát nasadit do každého poločasu jinou jedenáctku. "Viděl jsem, jak kluci odpracovali první poločas, a cítil jsem, že není důvod je tam nechávat delší část zápasu, kromě Adrána Čermáka, kterého jsme z pochopitelných důvodů chtěli vidět v akci déle. Naskočili tak všichni a odvedli svůj díl," pokračoval Šustr s tím, že testovaný Čermák v týmu dál pokračovat nebude. "Pokud přivedeme hráče, měl by být lepší, než ti stávající. Adrián má potenciál, spoustu odehraných zápasů, ale dnes mi neukázal, že by měl být lepší než naši hráči."

To Adam Fousek už jistou posilou je, dnes odehrál svůj druhý zápas za Zbrojovku. "Adam má velký potenciál hrát dobrý fotbal. Je jasné, že my hrajeme v jiném tempu a nasazení, i detaily jsou jiné, takže mu bude chviličku trvat, než se dostane na svou top úroveň. Přesto ukazuje, že se dokáže dostat do šancí a dobře sehrát herní situace, určitě bude posilou," je přesvědčený Šustr.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

Věřím, že je v našich silách tým pozvednout, hlásí nový trenér Kříž
A-tým
15.04.2024 | Martin Lísal

Věřím, že je v našich silách tým pozvednout, hlásí...

B r n o – V neděli dovedl mužstvo k důležité výhře v Lanžhotě, ve středu se o něco podobného pokusí...
Zbrojovku povedou trenéři Kříž a Zúbek
A-tým
15.04.2024 | Martin Lísal

Zbrojovku povedou trenéři Kříž a Zúbek

B r n o – Představenstvo klubu FC Zbrojovka Brno dnes jednomyslně rozhodlo o odvolání hlavního...
Program týmů Zbrojovky v týdnu od 15. do 21. dubna
Ostatní
15.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 15. do 21. dubna

B r n o - V aktuálním týdnu čekají na "áčko" Zbrojovky hned dva zápasy, rezerva se pak představí v...