Debutant Černín: Díky Pavlasovi jsme to vzadu zvládli dobře

Debutant Černín: Díky Pavlasovi jsme to vzadu zvládli dobře

B r n o - Řady hráčů ročníku 1999, kteří oblékli dres Zbrojovky, rozšířil ve středu Jakub Černín. Bez jednoho centimetru dvoumetrový stoper odehrál po návratu z hostování druhý poločas vítězného utkání se Zlínem.

Po boku Petra Pavlíka tak střádal první minuty mezi muži Zbrojovky - a na konci utkání se mohl radovat z výhry 1:0. "Byl to určitě skok, i tempo bylo proti třetí lize rychlejší. Ale po chvilce jsem si zvykl a díky Pavlasovi jsme to vzadu zvládli docela dobře. Dobře nás dirigoval, tím to bylo snazší. Zlín ve druhé půli neměl moc šancí, začali jsme je přehrávat ve středu pole, z toho pramenily získané míče a do ničeho jsme je moc nepouštěli," líčil Černín dojmy ze své premiéry.

Jakubovým vrcholem doposud byly čtyři zápasy za juniorku v předminulé sezóně, jinak válel za dorost. "Ale neberu to jako nějaký skok, dá se to zvládnout zatím v klidu. Když jsem přišel do Líšně, byl jsem ze začátku takový vyjukaný, ale zvykl jsem si rychle," zmínil dvacetiletý zadák úspěšné roční hostování v týmu vítězů MSFL. "Odehrál jsem skoro všechny zápasy. Podzim jsme zvládli hodně dobře, hlavně díky Přichymu. I týmově jsme hráli solidně. Na jaře jsme nechytli začátek, přišel výkonnostní pokles, pak jsme ale začali bojovat a nakonec to skončilo postupem."

Líšeň se totiž v posledním kole vrátila na první příčku, byť karty byly rozdány spíše ve prospěch Frýdku-Místku. "Doma jsem našim říkal, že věřím v úspěch, věděl jsem, že Hlučín doma umí dělat soupeřům problémy. Ale když jsme dostali první gól, už jsem moc nevěřil. Nakonec to ovšem dopadlo dobře," usmíval se Kuba, který si oslavy prvenství užil jen sporadicky. "Kluci to oslavili, já ne, protože jsem měl jen den volna a v pondělí mi začínala příprava s áčkem."

Aby těch milníků nebylo málo, vysloužil si Černín svými výkony i pozvánku do národního týmu U20 pro soustředění v Písku. "Byl jsem tam ještě s Martinem Ziklem a Dominikem Křížem, šlo o super zkušenost," popisuje jeden z mnoha talentovaných hráčů ročníku 1999. "Ale v týmu znám i ostatní kluky. Ať už z juniorky, nebo z tréninků, kam jsem v týdnu z Líšně chodíval."

Na soupisce Zbrojovky se Černín rázem stal nejvyšším hráčem, právě výška je jednou z jeho předností. "Dále asi souboje, rozehrávka. Zapracovat musím hlavně na fyzické zdatnosti, zesílit. A samozřejmě musím získat zkušenosti," uzavírá Kuba.

další články

Remízu s Vyškovem zařídil Alijagić
A-tým
20.04.2024 | Daniel Král. FOTO: Petr Nečas

Remízu s Vyškovem zařídil Alijagić

D R N O V I C E - Po výhře s Jihlavou se Zbrojováci vydali k dalšímu utkání do Drnovic, kde svá...
Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....