Trenér Šustr na startu přípravy

Trenér Šustr na startu přípravy

B r n o - A zase do práce! Pravda, pro trenéra Šustra to zase až tak neplatí, ten ani během dvoutýdenní dovolené příliš nezvolnil. Dnes už každopádně vedl své svěřence do prvního tréninku.

Dopoledne se Zbrojováci potili na hřišti, odpoledne v posilovně. "Na prvním tréninku jsme měli dvacet hráčů a tři gólmany. Nějaké další příchody se rýsují a věřím, že v nejbližších dnech se jeden nebo dva noví hráči objeví. Tréninky budou probíhat vesměs na hřišti s míčem a v posilovně, žádné výběhy, ty bývaly za nás," usmíval se kouč před novináři. V plném tréninku nebyli Honza Sedlák a Ondra Pachlopník - první je po artroskopii, druhého trápí achillovky. "Ještě pořád není úplně zdravý, stále to řešíme, ve hře je i varianta vyšetření v zahraničí."

Realizační tým a hráče čeká pět týdnů tvrdé dřiny, v nich pět zápasů. "Přípravu máme nachystanou, délka je vyhovující, bereme to zkrátka jako realitu a věřím, že to bude dost času na to, abychom se dobře nachystali. Pořád platí, že chceme tréninkový proces neustále vylepšovat, ne tréninkové jednotky samotné, ale kvalitu. Hráči si musejí uvědomit, že to, jakým způsobem prošli na jaře soutěží a jaké získali zkušenosti, jim nic automaticky nezaručí a rozhodně nám to nepomůže hrát první ligu. Proto musíme i tréninkový proces neustále zkvalitňovat."

Zbrojovka letos vyhlíží boj na dvou frontách, i tým U23 touží po postupu. "Postup do první ligy je první věc, postup béčka do MSFL druhá, řekl k tomu kouč. Jeho kádr opustila po minulé sezóně trojice hráčů, zatím posledním byl Michal Škoda, kterému se klub rozhodl nenabídnout nový kontrakt. "Michala jsme sledovali po celý půlrok, měl nějaké zdravotní problémy a chtěli jsme vidět, jak zvládne zátěž. Zvážili jsme pro a proti a nakonec se rozhodli v další spolupráci nepokračovat. Věřím, že hráči, které tu máme, jsou schopni jeho roli převzít."

Po dvou dnech tréninku čeká na Zbrojováky ve středu úvodní duel proti Zlínu. "Určitě nastoupí dvě jedenáctky. Máme dva dny na to, aby se kluci rozjeli, pak nás čekají zápasy s ligovými týmy, což je dobrá konfrontace," uzavřel kouč.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...