Zbrojovka doma rozstřílela Třinec a definitivně si zajistila baráž

Zbrojovka doma rozstřílela Třinec a definitivně si zajistila baráž

B R N O - Slunečnou fotbalovou sobotu proměnili hráči Zbrojovky v sobotu vítěznou. Branky Magery s Pachlopníkem z úvodního dějství spolu s dvěma trefami Šimona Šumbery a závěrečným gólem Bariše znamenají vysokou výhru 5:0, zaváhání Hradce Králové pak dává Brněnským jistotu třetího místa a účasti v baráži o postup do nejvyšší soutěže.

Navzdory papírovým předpokladům zahájili utkání v Brně lépe hosté z Třince. Již ve druhé minutě mohl Srbskou zmrazit Weber, jehož tečovaný pokus skončil jen centimetry vedle tyče. Z levé strany hosté zahrozili i podruhé, když Janošíkův centr musel před nabíhajícími hráči přizvednout Floder.

Zbrojovka se začala dostávat do tempa až po úvodní desetiminutovce a aktivní byl opět především ve skvělé formě hrající Štepanovský. Jeho technický obstřel nejprve pořádně vyděsil Adamušku a o chvíli později jeho střílený centr zakončoval těsně mimo Pachlopník. Třetí zápis do kolonky nadějných, leč nepřesných střel, přidal v 18. minutě z přímého kopu Damián Bariš.

Výkon Zbrojovky s přibývajícím časem rostl a po odehrané půlhodině byli domácí za svou aktivitu odměněni. Barišův centr sklepl Kryštůfek ideálně pro Lukáše MAGERU, který svým dvanáctým gólem v sezoně poslal Brno do vedení.

Třinec se snažil odpovědět pokusem Dediče, nejednalo se však o nic, s čím by si musel dělat Floder v bráně přílišné starosti. Ty si naopak museli začít dělat hosté poté, co minutu před koncem půle vysunul Růsek s přispěním Šumberova přiťuknutí do sóla Ondru PACHLOPNÍKA, po jehož technickém zakončení mohla Srbská burácet podruhé.

Úvod druhé půle příliš zajímavých momentů nenabízel, když snaha hostí s výsledkem něco udělat obvykle končila na pozorné obraně Zbrojovky, rychlé brněnské kontry naopak obvykle troskotaly na zdviženém praporku pomezního. V 72. minutě mohl třetí zásah přidat po akrobatickém zakončení Štepanovský, míč z jeho kopačky ale skončil jen na vyběhnuvším Adamuškovi.

Co se nepovedlo Štepanovskému, povedlo se o tři minuty později Šimonu ŠUMBEROVI, který hlavou uklidil do sítě přesný a doslova a do písmene dokonalý centr Kuby Přichystala a zasadil tak svému bývalému zaměstnavateli třetí úder. To však od tohoto hráče nebylo vše - Jakub Šural vybojoval míč a vydal se na ofenzivní výpad. Předal míč Šimonu ŠUMBEROVI, jehož přihrávka do vápna nejprve neprošla, a tak se brněnské levé křídlo do odraženého míče opřelo samo a upravilo skóre už na 4:0.

Závěrečná pátá branka Damiána BARIŠE po dalším gólovém centru Pavla Eismanna pak byla už jen pomyslnou třešničkou na dortu a Zbrojovka po vysoké výhře 5:0 míří do baráže o nejvyšší soutěž.

Soupeř je v tuto chvíli neznámý, jisté jsou už ovšem termíny - Zbrojovka začne baráž doma ve středu 29. května (18:00), odveta je pak na programu v neděli 2. června v 18:30 na hřišti soupeře.

Klíč k baráži? Soudržnost týmu a touha po vítězství, cení si kapitán Magera
20.05.2019 | Daniel Kinc. FOTO: J. Drápal (FOTEX)

Klíč k baráži? Soudržnost týmu a touha po vítězství,...

B r n o - Na podzim se mu střelecky dařilo, týmové body ale nepřicházely v takovém množství, jak by...
VIDEO: Sestřih vítězného utkání s Třincem!
20.05.2019 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Sestřih vítězného utkání s Třincem!

B r n o - Pět gólů, jeden hezčí než druhý. K tomu tyčka a další šance. Takový byl sobotní zápas...
VIDEO: Trenér Šustr po vítězném utkání s Třincem
18.05.2019 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Šustr po vítězném utkání s Třincem

B r n o - První postupný cíl je definitivně splněn - Zbrojovka postupně umazala zdánlivě...

Fotogalerie

Všechny fotografie