Trenér Duroň: Vážím si toho, že se v Brně můžeme utkat s takovými soupeři

Trenér Duroň: Vážím si toho, že se v Brně můžeme utkat s takovými soupeři

B r n o - Už zítra se rozhoří boje prestižního turnaje O pohár primátorky města Brna. Pro trenéra mladých Zbrojováků Filipa Duroně bude klání symbolickým zakončením hodně divokého a náročného týdne!

O víkendu s RFA turnaj v Srbsku, v týdnu dva přátelské zápasy s reprezentací U14 v Nizozemsku - a zítra zápasy s Manchesterem a spol. "Přiznám se, že někdy už únavu cítím, hlavně je to všechno obrovská zkušenost. Člověku to umožní dívat se na fotbal jinou optikou, poznat jinou fotbalovou školu. Mrzí mě, že jsem nemohl být s hráči poslední týden před turnajem, ale Honza Ovčačík ví přesně, na čem chceme pracovat. A pokud D1 dá, v pátek odpoledne už na tréninku budu," hlásí Duroň.

V Nizozemsku s ním byli i dva Zbrojováci - Martin Černý a Tomáš Osvald. Oba se rozhodně neztratili, první duel mimochodem skončil remízou 1:1 a ve druhém se domácí Nizozemci radovali z výhry 2:0. Stihnou Tomáš s Martinem turnaj také? "Měli by. Tím, že máme devatenáct hráčů, musíme nakonec zvolit finální nominaci 16 hráčů plus dva gólmani. To je na turnaji asi nejtěžší, protože nejraději bychom tam pochopitelně měli všechny kluky. Na druhou stranu máme fantastickou partu a skvělou atmosféru v kabině, takže ti, kteří v nominaci nebudou, nás rozhodně přijdou podpořit."

Na výběr koučů Duroně s Ovčačíkem čeká ve skupině Regionální akademie z Plzeňska, Karpaty Lvov a Manchester United. "Akademie jsou vždy kvalitním soupeřem, Lvov bude také silný a o Manchesteru se nemusíme bavit, ať už dojede s jakýmkoliv výběrem. Kluci si osahají jiný fotbal, ukáží si hranice a možnosti. Může je to posunout dál a já si nesmírně vážím toho, že takový turnaj můžeme hrát u nás v Brně. Ne každý si asi uvědomuje, jak fantastické to je a jak je náročné takový turnaj uspořádat," pochvaluje si Duroň, který už zkušenosti s anglickou kopanou má. "V předminulé sezóně jsme se dvakrát úspěšně utkali s Liverpoolem. Ovšem potkat takové soupeře v Brně je zase o něco víc a je to velká výzva nejen pro nás, ale pro klub samotný i pro město Brno."

A s jakým cílem Brňané do turnaje půjdou? "Pochopitelně chceme vyhrát každý zápas. Jsme ale zároveň v nějakém učebním procesu, je naším hlavním cílem rozvoj a posun hráčských dovedností a jejich fotbalovosti. Turnaj nám ukáže realitu a naše hranice. Soupeři jsou vesměs silní, a to ve všech skupinách. Máme představu třeba o tom, jak hraje Austria, se kterou se pravidelně potkáváme, stejně jako s českou a slovenskou špičkou. Tohle bude zase další krok vpřed," zakončil Duroň.

Přijďte tedy mladé Zbrojováky v sobotu podpořit! V 9.. hrají na Srbské (hř. č. 2) s plzeňskou akademií, v 10:50 se Lvovem a na závěr ve 14:10 s Manchesterem. Další informace k turnaji najdete zde.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...