Trenér Šustr před utkáním s Třincem

Trenér Šustr před utkáním s Třincem

B r n o - Dvě kola do konce, dva body náskok na čtvrtý Hradec. Zbrojováky čeká ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE poslední domácí utkání, v sobotu hostí od 15 hodin Třinec. Trenér Šustr před utkáním věří ve výhru i v bouřlivou a početnou kulisu!

Třinec díky třem výhrám poskočil do horní poloviny tabulky, útočník Dedič skóroval pětkrát v řadě - a podzimní zápas navíc Slezané vyhráli. Dost důvodů k tomu, aby Zbrojováci před utkáním rozhodně nic nepodcenili. "Třinec sehrál dobré zápasy, teď zvládli velice dobře domácí utkání se Žižkovem. Jsou v klidu, nemají co ztratit, pro nás to rozhodně nebude nic jednoduchého. Platí ale stále to, že chceme ovládnout každý zápas, tím spíš domácí. Hrajeme teď takové play-off, když zvládneme Třinec a pak Jihlavu, jsme v baráži a nemusíme se dívat doprava, doleva. Jiné okolnosti si nechceme připouštět," řekl před utkáním kouč.

V podzimním utkání zavelel k obratu Šimon Šumbera, aktuálně hráč Zbrojovky. "Ten zápas jsme odehráli špatně, ale to už nehraje roli. Teď se chystáme na domácí utkání, soupeře máme nasledovaného a víme, jak hraje. Můžeme se teď opřít o sérii výher, dostali jsme se díky tomu na třetí příčku a musíme zvládnout ještě dva kroky. Byl bych hodně rád, kdyby nás v sobotu přišla podpořit co nejvyšší návštěva, fanoušci nám výborné prostředí vytvořili už ve Vítkovicích i předtím s Hradcem a v dalších zápasech," pozval Šustr diváky na sobotní bitvu.

Zmínil tím sérii čtyř vítězství, která Zbrojováky posunula na kýženou barážovou pozici. "Zápas ve Vítkovicích jsme měli zvládnout s větší lehkostí, nebyli jsme v obraně tak pevní, darovali jsme soupeři dva góly. Teď máme po náročném programu týden na přípravu, ve středu jsme měli ostřejší trénink, malé hry, kluci si vyčistili hlavy. I zápas s Třincem bude totiž hodně o nastavení hlav," ví trenér.

Toho před zápasem nesužují žádné karetní tresty, absence jsou pouze zdravotního rázu. "Laďa Krejčí měl problém se zadním stehenním svalem, u něj věříme, že ještě nějaký zápas stihne. Michal Škoda začne od pondělí trénovat, u Honzy Sedláka se čeká, jak zareaguje koleno na léčbu. Plně připraven už je Petr Pavlík, který byl ve Vítkovicích na lavičce a hrál dvakrát za juniorku," komentoval Šustr marodku.

Hodně skloňovaným tématem zejména ve fanouškovských a novinářských debatách je nyní baráž, pro Zbrojáky to ovšem aktuálně téma není. "Nebavíme se o tom, řešíme závěr ligy. Když jej zvládneme, můžeme řešit baráž a soupeře v ní," řekl k tomu kouč.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...