Povedený začátek i závěr, Zbrojovka veze z Vítkovic další tři body!

Povedený začátek i závěr, Zbrojovka veze z Vítkovic další tři body!

O S T R A V A - Zbrojovce se ve 28. kole kole F:NL zadařilo na hřišti Vítkovic. Po bleskovém úvodu vedla už v sedmé minutě 2:1 a do přestávky navýšil její vedení Šumbera. Vítkovice sice ve druhé půli zápas zdramatizovaly, ale následně udeřil v závěru Ondřej Vintr a Brno veze z Ostravy tři body!

Trenér Šustr musel před zápasem ve Vítkovicích udělat jednu vynucenou změnu. Zraněného Škodu nahradil v útoku Magera, naopak do sestavy se vrátil Šumbera, jenž musel hřiště v zápase s Hradcem opustit po hrozivě vypadajícím faulu.

Kdo přišel na zápas Vítkovic se Zbrojovkou pozdě, byť jen o pár minut, tak mohl opravdu litovat. Změna skóre přišla hned ve třetí minutě. Rohový kop prodloužil Kryštůfek až na hlavu Petera Štepanovského, který si u zadní tyče jako obvykle věděl rady a poslal míč do sítě - 0:1. Vedení vydrželo Flintě jen dvě minuty. Odražený míč si na pravé straně vápna vzal Martin Motyčka a přesným pokusem nedal Floderovi v brance Brna šanci. Brankář Zbrojovky tak inkasoval vůbec poprvé, a to po 275 minutách hry.

Ani vyrovnaný stav nevydržel příliš dlouho. Sotva ukazatel času poskočil na hodnotu 7, mohl rovnou měnit i skóre. Střelu z pětadvaceti metrů zblokovala obrana Vítkovic jen k Peteru Štepanovskému, který pohotově pálil na zadní tyč a dotáhl tak na špici brněnské tabulky střelců jedenáctigólového Mageru.

Hra se následně uklidnila a důležité se dělo až ve třiadvacáté minutě. Po nedovoleném zákroku nařídil sudí Franěk volný kop kousek od hranice velkého vápna. K jeho exekuci se postavil Damián Bariš a Lukáš Magera. Druhý jmenovaný naznačil střelu, ale svým pasem našel na pravé straně zdi Šimona Šumberu, který o tyč poslal míč do sítě potřetí - 1:3.

O deset minut později to mohlo být o tři góly. Duo Š-Š (Štepanovský - Šumbera) se opět hnalo do šance. Centr slovenského křídelníka našel ve vápně nabíhajícího střelce třetí branky, ale jeho rána z voleje skončila jen na rukavicích vyběhnutého Květoně. V závěru poločasu zahrozili domácí fotbalisté. Nejprve se k míči na malém vápně dostal Motyčka, ale jeho lehká teč skončila jen těsně vedle levé tyče brněnské branky. O malý moment později již domácí míč do sítě dostali, gól ale nemohl být uznán, neboť se zakončující hráč nacházel v ofsajdu. První půli tak Zbrojovka ovládla poměrem 3:1.

Druhý poločas byl výrazně opatrnější než úvodní část zápasu. První větší šance přišla v jednapadesáté minutě a opravdu stála za to. Peter Štepanovský předal z pravé strany míč k ose hřiště Ondřeji Pachlopníkovi, jehož pokus zastavila boční síť. Pěkná akce brněnského mladíka zůstala nevyužita. Vítkovice se začaly osmělovat a Floder pomalu získával více práce. V 61. minutě prchal vstříc jeho brance Pašek, brněnský gólman byl sice u míče dřív, ale neuniknul tvrdému střetu, po němž zůstal několik vteřin otřesený. Klinickou smrt zažil hostující sektor ve dvaasedmdesáté minutě. Celba se dostal do jasné pozice, kterou ještě dokázal zlikvidovat muž s číslem 59. Následnou dorážku Janušky už musel vyřešit obětavá obrana Zbrojovky, která zastavila míč a poslala jej mimo ohrožený prostor.

Jedenáct minut před koncem se domácí dočkali. Jiří Januška dostal dostatek prostoru před vápnem, srovnal si míč ke střele a pěknou ranou k bližší tyči snížil stav duelu na 2:3. Floder byl v tomto případě bez šance. Zbrojovka si uvědomila vážnost situace a snažila se držet míč, kdykoliv to jen šlo. Po jedné z takových situací se dostal do šance Štepanovský, ale hattricku se nedočkal, neboť byl o míč obrán a navíc tvrdě zasažen. Definitivní direkt přišel těsně před vypršením základní hrací doby. Střídající Ondřej Vintr si po dlouhém Sukupově autu při otočce zpracoval míč a přesnou ranou k bližší tyči upravil na konečných 2:4.

VIDEO: Sestřih vítězného utkání ve Vítkovicích!
13.05.2019 | Martin Lísal

VIDEO: Sestřih vítězného utkání ve Vítkovicích!

B r n o - Pokud jste začali sledovat utkání Zbrojovky ve Vítkovicích až v jeho průběhu, máme tu pro...
Peter Štepanovský: Takhle rychle jsem dva góly ještě nedal
12.05.2019 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

Peter Štepanovský: Takhle rychle jsem dva góly ještě...

B r n o - Lukáš Magera už má na pozici druhého nejlepšího střelce soutěže společnost - dvěma góly...
Trenér Šustr po výhře ve Vítkovicích
11.05.2019 | Martin Lísal

Trenér Šustr po výhře ve Vítkovicích

V í t k o v i c e - Mise splněna. Zbrojováci dokázali během týdne třikrát zvítězit, celkově naplno...

Fotogalerie

Všechny fotografie