VIDEO: Diváci byli fantastičtí, děkoval za podporu Vraštil

VIDEO: Diváci byli fantastičtí, děkoval za podporu Vraštil

B r n o - Poslední tři zápasy Zbrojovky vykazují identické rysy - výhra 2:0, gól v každém z poločasů. A také čisté konto. Svůj podíl na tom má i stoper Lukáš Vraštil, který ve dvou z těchto tří duelů nastoupil v základní sestavě.

Chyběl jen proti Znojmu, v Sokolově už se ale do sestavy vrátil a celý zápas odehrál také včera proti Hradci. "Těžký zápas, výsledek pro nás dobrý, asi takhle bych to shrnul," smál se po utkání. "Jsme šťastní. První poločas se nám ze začátku nedařil, postupně jsme se dostali do hry, byli silnější na míči a dali šťastný gól. Hradec znervózněl, šel do deseti a pak už jsme zápas hlídali."

Ve druhém dějství už Brňané soupeře do zakončení příliš nepouštěli a výhru nakonec pojistili druhým gólem. "Mohli jsme být na míči i víc, ale Hradec jsme k ničemu výraznému nepouštěli, sehráli jsme to celkem dobře. Určitě na nás byl vidět v posledních zápasech tlak, teď z nás může trochu spadnout, ale situace nám pořád velí zvládnout všechny zbylé zápasy. A pak se uvidí, na co to bude stačit."

Vraštil tím narážel na fakt, že kromě Zbrojovky a Hradce promlouvá do bojů o baráž také Ústí, které má zápas k dobru. "Tabulkou se výrazněji nezabýváme, i když na ní samozřejmě koukáme. Ústí zlobí, ale může klopýtnout, je to hlavně o nás. Musíme zvládnout zbylé tři zápasy a uvidíme. Takhle to bereme, před námi byl Hradec, teď jsou to Vítkovice. Dál nemyslíme, jsme zkrátka teď a tady."

Klíčové momenty utkání se urodily na konci první půle po dlouhých nákopech Tondy Růska. Nejprve gól, pak vyloučení. "Sešlo se to. Chtěli jsme v určitých fázích zápasu dávat míče za obranu a rozbíhat to, splnilo to účel, takže dobrý," usmíval se dobře naladěný Vraštil. "U gólu měl brankář soupeře asi střet myšlenek a pak ho zradil terén. To se stane, každý někdy udělá chybu," měl pochopení pro nešťastné uklouznutí zkušeného Ottmara, jindy bezchybné opory Hradce.

Po utkání byla nejen na Vraštilovi cítit velká radost a úleva, tu ovšem pětadvacetiletý stoper mírnil. "Opravdová úleva to může být druhého června, až si řekneme, že jsme v lize. Do té doby si ulevit nemůžeme. Teď máme radost, zvládli jsme klíčový zápas, ale od čtvrtka jsou před námi Vítkovice."

Třetí zápas v řadě s nulou je samozřejmě pro defenzivu solidním vysvědčením. "Ale je to o práci celého mužstva, nikdy to není jen o gólmanovi a obráncích. Floďovi se daří, chytá dobře, dnes i v sobotu nás podržel dobrými zákroky. Bráníme ale jako tým a doufám, že nám to vydrží co nejdéle, ideálně do konce sezóny," věří Vraštil.

Ten na závěr poděkoval i výtečně fandícím divákům. "Byli fantastičtí, jsem rád, že přišli. Musím pochválit marketingové oddělení, že sem lidi dnes natáhli. Fanoušci vytvořili kulisu, podpořili nás a výhra je i pro ně, děkujeme jim."

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...