VIDEO: Zápas jara je tady! Zbrojovka hostí v úterý Hradec Králové

VIDEO: Zápas jara je tady! Zbrojovka hostí v úterý Hradec Králové

B r n o - Na Zbrojovku čeká zápas jara! V úterý 7. května přijede na Srbskou Hradec Králové, který po 26. kole drží barážovou třetí příčku s jednobodovým náskokem na aktuálně páté Brno. Hraje se od 17 hodin, v 16:00 bude připravena fanzóna, jejíž hlavní hvězdou bude bojovník Jiří "Denisa" Procházka!

Fanzónu najdete jako obvykle na házenkářském hřišti Vodova a její hlavní hvězdou bude bojovník Jiří "Denisa" Procházka, čerstvý šampion polotěžké váhy Rizin FF. Ten kromě autogramiády (16:00 až 16:45) provede také slavnostní výkop!

Další součástí fanzóny jsou dovednostní soutěže o ceny, ve spolupráci s partnery Starobrno a Tripoli vám nabídneme pivo za cenu 25 korun a chybět nebudou stánek Fanshopu či Nadačního fondu Zbrojovák.

Ještě před výkopem můžete využít služeb blízké Restaurace U Hřebíčků (Riegrova 18). Před vstupem na západní tribunu pak najdete jako obvykle i mobilní stánek s občerstvením.

Pro diváky je na Srbské dále nachystána i tradiční poločasová soutěž v přesnosti střelby. Jejím hlavním partnerem je společnost Pohanka & Co. – hodinky a klenoty, která do soutěže věnuje jako hlavní cenu luxusní pánské hodinky značky Christian Paul. Ani další soutěžící ale nepřijdou zkrátka - čekají na ně vouchery na zboží od firmy NIKE a další ceny. Poločasová soutěž je určena pro diváky starší osmnácti let, na celkového vítěze pak na konci sezóny čeká víkend s vozidlem Škoda Karoq od AZ Servis. Rozhoz míčků, které znamenají nominaci do soutěže, probíhá před koncem první půle.

K dispozici samozřejmě je i zápasový bulletin za cenu 10 korun (pro permanentkáře je zdarma, stejně jako pro majitele aplikace, kde se objeví již hodinu před výkopem). V programu najdete kromě dalšího fotbalového čtení i jinde nepublikovaný rozhovor s Jakubem Přichystalem.

Stejně jako v minulé sezoně zůstává uzavřena severní tribuna (sektory R, S, T a U). Cena vstupenky do všech sektorů činí 100 korun (předprodej zde). Pokladny budou otevřeny v 15 hodin.

Tak tedy v úterý na Srbské. Vzhůru Brno!

Stručný profil soupeře

Čtrnáctý a předposlední domácí soupeř Zbrojovky patří ke čtveřici druholigových celků, které se mohou pochlubit mistrovskou trofejí. Fotbalisté Hradce Králové ji vybojovali v roce 1960. Zdejší fotbalový klub byl založen v roce 1905 a kromě zmíněného titulu má ve sbírce ještě pohár, dobytý v roce 1995. Díky tomu si Východočeši zahráli Pohár vítězů pohárů – a ačkoliv byli vyřazeni ve druhém kole Dynamem Moskva, Petr Samec se s devíti góly stal nejlepším střelcem celého ročníku.

V posledních letech se Hradec pohyboval na pomezí první a druhé ligy. Po sedmileté anabázi přišly tři roky v tehdejší Gambrinus lize a pak několikrát po sobě sestup a postup. Tento vzorec uťalo až loňské čtvrté místo, o návrat mezi elitu tak Hradečtí usilují znovu. Zatím jsou třetí, k čemuž jim pomohl i cenný skalp Českých Budějovic z posledního kola.

K výhře 1:0 přispěl jak střelec Zorvan, tak gólman Ottmar, který se třináctou nulou dostal na první příčku v této statistice. V bráně Hradce nechyběl ani minutu a je jednou z největších opor týmu. Nejlepším střelcem je se šesti góly Adam Vlkanova, o gól méně vsítil zmíněný Zorvan a také Durdevič.

Co se týče vzájemných zápasů, v tom posledním se na podzim radovala Zbrojovka. O výhře 1:0 rozhodl vlastním gólem zkušený Černý. V předcházejících bitvách v nejvyšší soutěži se dvakrát zrodila remíza (doma 1:1, venku 0:0).

Vzájemná bilance v soutěžních zápasech: 27 zápasů (7 – 9– 11), skóre 20:22

Nejlepší střelci vzájemných zápasů: René Wagner, Pavel Dvořák (3 branky)

Poslední vzájemný zápas: 27. 10. 2018, Hradec Králové - Zbrojovka 0:1

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...