Zranění Glasera je velká škoda, lituje trenér Čuhel

Zranění Glasera je velká škoda, lituje trenér Čuhel

B r n o - První utkání nového soutěžního rončíku je za dveřmi, výkop bitvy na Slovácku se blíží mílovými kroky. Aktuální rozpoložení Brňanů a soupeře, jakož i zranění Petra Glasera, komentuje trenér "áčka" Petr Čuhel.

Ještě na středeční tiskové konferenci si pochvaloval, že na marodce je aktuálně pouze Martin Sus. Bohužel při čtvrtečním tréninku k němu přibyl Petr Glaser, který si zlomil horní čelist. "Je to velká škoda, protože Petr si vybojoval místo v sestavě a teď bude na nějakou dobu mimo," litoval lodivod Brňanů. "Musíme mu hlavně popřát uzdravení a psychickou sílu, zranění takhle těsně před začátkem ligy je opravdu nepříjemné."

Glasera nyní čeká čtrnáctidenní absolutní klid, poté může začít trénovat, ale jeho absence pro zápasy bude samozřejmě delší, lékaři ji odhadují až na pět týdnů.

Trenér již dříve ozřejmil, že do utkání na Slovácku by měla naskočit obdobná sestava, která začala generálku s Bělehradem. Jak na vzniklou událost reagovat? "Náhradu už máme, budu to ale chtít sdělit nejdříve hráčům," omlouval se kouč, že neprozradil konkrétní jméno.

Od utkání se dá pochopitelně očekávat bouřlivá divácká kulisa, kterou podpoří i fanoušci Brna. Těch se na Slovácko chystají dva autobusy a řada aut. "Pro nás to bude prestižní utkání, Slovácko je stabilizovaným klubem, v létě posílili, měli slušnou přípravu. My ale pochopitelně nebudeme chtít odjet s prázdnou a chceme bodovat," komentoval Petr Čuhel nadcházející zápas a cíle, se kterými do něj Zbrojovka vstupuje.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...