VIDEO: Nervozita? Jen zdravá, usmíval se debutant Floder

VIDEO: Nervozita? Jen zdravá, usmíval se debutant Floder

B r n o - Další domácí zápas a další tři body. Tentokrát dokonce s čistým kontem, takový byl výsledek nedělní bitvy brněnské Zbrojovky s moravskými sousedy ze Znojma. Domácí tak dali zapomenout na nepovedený zápas ve Varnsdorfu. Výhru tentokrát z branky jistil Jiří Floder, který si úspěšně odbyl premiéru v áčku.

„Jsem rád, že se nám utkání podařilo a že jsme získali tři body po tom výkonu ve Varnsdorfu. Čeká nás ještě pět zápasů a pořád máme šanci na baráž. Musíme se teď odpíchnout od tohoto výkonu a pokračovat takhle dál,“ hodnotil Floder spokojeně jihomoravské derby.

Poté už bylo téma dalšího rozhovoru jasné - jeho zápasová premiéra. O tom, že půjde do branky, se dozvěděl den před utkáním. „Včera mi to trenér řekl, takže jsem se připravil a jsem rád, že jsme to zvládli hlavně jako tým,“ popisoval svoje dojmy. Role jedničky se nijak nezalekl. „Určitě to zjištění bylo příjemné. Věděl jsem, že mě nečeká nic lehkého a musel jsem se připravit hlavně v hlavě. Tušil jsem, že to bude zápas třeba o jediné šanci. Že budeme my dominantní tým a na to jsem se připravil.“

A právě jedinou větší šanci se mu také podařilo zlikvidovat. Ve druhé půli se ze strany vyřítil znojemský Kunca a byl to právě Floder, kdo včasným vyběhnutím zabránil gólové katastrofě. „Přišla ztráta ve středu pole a jejich hráč si to dal daleko od nohy, tak jsem vyběhl a naštěstí jsem míč dokázal pravou rukou vyrazit. Jsem rád, že se mi povedlo takhle pomoct klukům,“ popisoval svůj okamžik slávy.

Další otázky už pak směřovaly také na nervozitu, která se někdy u debutantů dostaví. „Byla jen taková zdravá, nechtěl jsem se soustředit na nějaké zbytečnosti, ale jen na svůj výkon. Nechtěl jsem se zatěžovat nějakými malichernostmi, které by mohly narušit mou koncentraci,“ popisoval, jak se před zápasem cítil.

I tentokrát nakonec Brňanům nahrály i výsledky z dalších stadionů a Zbrojovka tak stále zůstává ve hře o třetí místo. „Náš výsledek je důležitý a my to teď musíme potvrdit v Sokolově, protože tabulka druhé ligy je vyrovnaná. Každý může vyhrát s každým. My tam musíme předvést kvalitní výkon a získat zase tři body.“

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....
U16: V Marečkově memoriálu druzí
Mládež
18.04.2024 | Martin Lísal

U16: V Marečkově memoriálu druzí

Z l í n - Až v posledním utkání Marečkova memoriálu nalezli dorostenci Zbrojovky přemožitele....