PREVIEW: A teď Varnsdorf! Zbrojovku čeká v neděli druhý nejdelší výjezd

PREVIEW: A teď Varnsdorf! Zbrojovku čeká v neděli druhý nejdelší výjezd

B r n o - Fotbalisté Zbrojovky završí anglický týden dalším utkáním s tabulkovým souputníkem. V neděli 21. dubna se od 17 hodin představí na hřišti Varnsdorfu, kde budou hájit perně vybojovanou třetí příčku.

Karty jsou rozdány jasně - Zbrojovka je třetí s 39 body, Varnsdorf z šesté pozice jeden bodík ztrácí. Sevreročeši se dlouhou dobu pyšnili nejlepší defenzivou v soutěži, což už sice aktuálně neplatí, i tak je ale 18 inkasovaných branek solidní číslo. Naopak 22 vstřelených gólů je druhou nejhorší bilancí v soutěži.

Typický byl pro výše zmíněné statistiky podzimní zápas, v němž oslabená Zbrojovka s Varnsdorfem doma remizovala 0:0. Tým kouče Oulehly dokázal o body obrat i Jihlavu a Hradec Králové (ten dokonce dvakrát), celkově doma zvítězil pětkrát z jedenácti střetnutí (naposledy ovšem v říjnu). Nejlepšími střelci týmu je trio třígólových hráčů - Rudnytskyy, Kocourek a Ondráček. Velkou oporou pak je gólman Porcal, který už dvanáctkrát vychytal čisté konto a v bráně nechyběl letos ani minutu.

"Nečeká nás rozhodně nic lehkého. Varnsdorf posbíral spoustu bodů, dobře brání a má rychlý přechod do útoku," ví trenér Šustr, který se ale může opřít o dvě výhry z posledních zápasů. "Nálada je pozitivní, všechno se pak dělá snáze. Je to stejné jako v normálním životě. ěkají nás tři tréninky, krátce se vrátíme ke středečnímu zápasu, a samozřejmě si něco řekneme k soupeři."

Brňané odcestují do druhé nejvzdálenější destinace s jednodenním předstihem a takřka v plné síle, mimo hru je pouze individuálně trénující Pavlík. V zatím posledním měření sil na hřišti soupeře Zbrojovka na jaře 2012 zzvítězila 2:1. V bráně tehdy chytal nynější trenér gólmanů Martin Doležal, jako asistent pak Švancaru a spol. vedl Petr Maléř.

další články

U16: Ve Zlíně startuje závěr Marečkova memoriálu!
Mládež
16.04.2024 | Martin Lísal

U16: Ve Zlíně startuje závěr Marečkova memoriálu!

B r n o - Dorostenci Zbrojovky (U16) vymění v tomto týdnu ligové boje za závěr prestižního...
PREVIEW: Zbrojovka vyzve Jihlavu!
A-tým
16.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Zbrojovka vyzve Jihlavu!

B r n o - Už s novými trenéry vyzve Zbrojovka v rámci vloženého středečního kola Jihlavu - Tomáše...
Věřím, že je v našich silách tým pozvednout, hlásí nový trenér Kříž
A-tým
15.04.2024 | Martin Lísal

Věřím, že je v našich silách tým pozvednout, hlásí...

B r n o – V neděli dovedl mužstvo k důležité výhře v Lanžhotě, ve středu se o něco podobného pokusí...