Šimon Šumbera: Věřím, že další góly brzy přidám

Šimon Šumbera: Věřím, že další góly brzy přidám

B r n o - Šest zápasů, dva góly, dvě asistence. Taková je dosavadní bilance Šimona Šumbery po návratu do Zbrojovky. Zatímco první trefa k bodům nevedla, gól na hřišti Táborska byl nakonec vítězný. A Šimon teď věří, že góly začne dávat i doma.

Zatím se totiž pokaždé trefil na jihočeském pažitu - první gól dal v Českých Budějovicích. "Doma proti Prostějovu jsem trefil tyč, s Ústím jsem neproměnil několik zajímavých šancí. Doufal jsem, že gól už brzy dám. A že byl vítězný, tím je to lepší. Věřím, že další góly přidám brzy," řekl Šimon před dnešním utkáním s Pardubicemi (18:00).

Trefa v Táborsku přišla na sklonku první půle, velký podíl na něm měl Lukáš Magera. "Neukvapil se, nezkoušel zakončovat a fantasticky mi nahrál. Míč jsem si přebral ideálně, takže gólman neměl prostor k nějaké výraznější reakci. Viděl jsem, že je u tyčky místo, a trefil se přesně," usmíval se Šumbera.

Stejně jako v Budějovicích tedy Brno po půli vedlo 2:0, stejně tak dal gól i Michal Škoda - a stejně tak soupeř snížil. Dál už se naštěstí podobnost vytratila. "Jen jsme si s Michalem ty góly prohodili. Říkal jsem si, že podruhé už se to nemůže opakovat, ale když nám tam začaly létat centry, něco mi hlavou blesklo. Spíš jsem se ale soustředil na to, abych plnil svou roli. Konec úplně ideální nebyl, ale potřebovali jsme vyhrát, možná jsme to trochu měli v hlavách. Předtím jsme Ústí válcovali, hráli dobře a brali jen bod," vzpomněl Šumby i na domácí remízu, kdy byla hlavním nepřítelem Zbrojovky produktivita.

Nyní do Brna přijedou Pardubice, soupeř z tabulkově podobné oblasti jako Ústí. "Hrají spolu už dlouho, trenér jim vštěpuje herní styl, který jim sedí a vychází. U nás budou možná trošku opatrnější. Přijde mi, že s námi každý tým hraje jinak, proto se ty rozdíly stírají. My ani neřešíme, jestli je soupeř těžší nebo lehčí, každý zápas je hlavně o nás. Máme jasný cíl vyhrávat a toho se budeme držet i dnes," zakončil Šumbera.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....