Střelec Škoda: Pro nás se teď láme chleba v každém utkání

Střelec Škoda: Pro nás se teď láme chleba v každém utkání

B r n o – Zbrojovka se o víkendu přiblížila barážovým pozicím, když zvítězila na hřišti Táborska 2:1. Důležitý úvodní gól vstřelil po dvaceti minutách hry Michal Škoda, který se tak na jaře trefil už potřetí.

Vše začalo Eismannovým centrem, po kterém hlavičkoval Lukáš Magera. Gólman Šiman jeho pokus bravurně vyrazil, dorážející Škoda ovšem s instinktem zabijáka stál na tom správném místě. „Viděl jsem, že jde balón na Meggyho, a čekal jsem tím pádem, že ho třeba vrátí. To se po jeho hlavičce stalo, pak už to bylo celkem lehké. Jsem za ten gól rád, hlavně pomohl k výhře,“ říkal krátce po utkání Škoda.

Na jeho branku navázal ještě Šumbera, a byť domácí ve druhé půli snížili, scénář z Českých Budějovic se naštěstí neopakoval. „Jsme spokojení se třemi body, je pravda, že ten konec byl docela hektický. Naštěstí jsme to tentokrát zvládli, ale příště musíme dohrávat víc v klidu. I já jsem měl pár hodně zbytečných ztrát. Musíme se to naučit zvládat líp a věřím, že se to i naučíme. Jsme rádi, že se nám povedlo zápas dotáhnout k výhře.“

Sám Michal mohl přidat po nechtěné nahrávce od soupeřova gólmana pojistku, Šiman se ale nakonec stihl vrátit včas. „Ani nevím, jestli by to šlo do brány. Měl jsem to hrát nártem a ne placírkou, vyřešil jsem to špatně. Škoda, mohl být větší klid, stejně tak jsme mohli dotáhnout i jiné situace,“ věděl.

To nejhlavnější ovšem je, že Brňané vyválčili tři body, aktuálně tedy na třetí pozici ztrácejí dva bodíky. A čeká je anglický týden, kdy ve středu hostí Pardubice a v neděli míří do Varnsdorfu. „Pro nás se teď de facto v každém utkání láme chleba, každý zápas potřebujeme zvládnout. V jednotlivých kolech se tabulka může měnit, otočit, můžeme týmy před námi přeskočit, ale podmínkou je vyhrávat. Teď se budeme chystat na Pardubice tak, abychom je zvládli porazit a získat tři body,“ burcuje Škoda, kterému nahuštěný program nevadí. „Myslím, že to vyhovuje většině hráčů, protože vždycky je lepší hrát než trénovat a dlouho čekat. Všichni se na to těšíme a doufáme, že to zvládneme úspěšně.“

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...