Trenér Šustr po výhře v Táborsku

Trenér Šustr po výhře v Táborsku

T á b o r - Mise Táborsko splněna, Zbrojovka si do Brna přivezla tři body. Výhra se ovšem navzdory povedené první půli nerodila lehce, trenér Šustr tak po utkání s výkonem příliš spokojený nebyl.

Kontaktní gól ze 67. minuty totiž předznamenal nervózní závěr, v němž se Brňanům nepovedlo přidat pojistku a domácí tak až do posledních vteřin hrozili. "Za dvacet minut jsem zestárl o dvacet let," zažertoval kouč a vzápětí dodal vážněji: "Dostaneme zbytečnou branku po zbytečném faulu, znervózníme a přestaneme hrát naši hru. Přizpůsobili jsme se hře soupeře, což nás dostávalo zbytečně pod tlak. Hlavní úkol v podobě výhry jsme dnes splnili, ale výkon to z naší strany tak kvalitní nebyl."

Vysvětlení tkví dle kouče i v psychice týmu. "Lehkost z naší strany pořád ještě není taková. Na hráče je po celou dobu tlak, vnímají výsledky ostatních, možnost se posunout, do toho domácí ztráta z minulého kola. Máme vítězství, ale musíme si s chlapci sednout a vysvětlit si, co je potřeba k tomu, abychom takové zápasy zvládali lépe."

Pro vývoj utkání klíčovým tahem se ukázalo nasazení kapitána Magery, který po dvouzápasové pauze nastoupil v základní sestavě a připsal si dvě asistence. "Všichni víme, že Meggy je nadstandardní v tom, že dokáže nebezpečné situace vyřešit právě takhle. Ať už hlavičkou, nebo povedenou přihrávkou na druhou branku. Jen mne mrzí, že nejsou oba s Michalem o patnáct let mladší," pousmál se Šustr. "Oba si to dnes odpracovali, su s nimi spokojený."

Ještě za stavu 0:0 kouč zvažoval zásah do sestavy, když poslal na rozcvičení Honzu Sedláka. "Nelíbilo se mi, jak Damián Bariš vlezl do zápasu, prohrával souboje, pozdě reagoval. Přemýšleli jsme, že zasáhneme, nakonec se do toho dostal," hovořil Šustr o plánovaném střídání, které nakonec přišlo až výrazně později.

Pro další zápas nebude realizační tým moci počítat s Ondrou Sukupem, který viděl čtvrtou žlutou kartu. Ve středu tak s Pardubicemi bude chybět. "Zápasy jdou teď v rychlém sledu, máme dva tréninky a hrajeme. K dnešku si určitě něco řekneme a pak už se budeme soustředit na to, abychom úspěšně zvládli i další zápas," zakončil Šustr.

další články

Remízu s Vyškovem zařídil Alijagić
A-tým
20.04.2024 | Daniel Král. FOTO: Petr Nečas

Remízu s Vyškovem zařídil Alijagić

D R N O V I C E - Po výhře s Jihlavou se Zbrojováci vydali k dalšímu utkání do Drnovic, kde svá...
Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....