PREVIEW: Dalším soupeřem Zbrojovky je Táborsko

PREVIEW: Dalším soupeřem Zbrojovky je Táborsko

B r n o - Po dvou domácích zápasech míří fotbalisté Zbrojovky za hranice Brna, konkrétně do Tábora. V neděli od 15:30 je zde čeká utkání 22. kola s místním celkem FC MAS Táborsko.

Hraje se na stadionu v Kvapilově ulici (čp. 3075) na břehu rybníka Jordán.

Oba soupeři se v této sezóně potkají počtvrté. V podzimním duelu zvítězila Zbrojovka doma 4:1, když všechny góly padly v první půli. Na Růskovu trefu odpověděl záhy Musiol, poté se ještě dvakrát prosadil Magera a jednou Bartolomeu. V zimní přípravě pak v utkání Tipsport ligy zvítězilo stejným poměrem Táborsko, které tak Brňanům připravilo jedinou zimní prohru. Na finálovém turnaji na Maltě už zase zvítězilo Brno, a to poměrem 2:0.

"Už není moc věcí, kterými bychom se navzájem mohli překvapit. Nedělní zápas bude hlavně o nás, netajíme se touhou v každém utkání soupeře zatlačit a uspět. Uděláme vše pro to, abychom po remíze s Ústím bodovali naplno," slíbil trenér Šustr.

Ten může pro zápas počítat takřka s kompletním kádrem. "Kuba Šural má stopku za vyloučení v juniorce, Petr Pavlík trénuje ještě individuálně, jinak jsou všichni fit. Tento týden už s námi naplno trénuje i Ondra Pachlopník," řekl Šustr na adresu talentovaného záložníka, který se zranil před reprezentační přestávkou.

Zbrojováci se v týdnu zaměřovali mimo jiné na nácvik variant hry do plných. "Není to tak, že bychom někde výrazně přidali a jinde ubrali, že bychom třeba pilovali jen střelbu a vše ostatní upozadili. Spíše je to o nastavení hlav, aby hráči věděli, že každá provedená akce se může promítnout i v zápase. Alex Fergusson jednou řekl, že všechno, co se děje o víkendu na trávníku, se někdy předtím stalo na tréninku. Dobré věci vás posouvají dopředu, odfláknuté nebo nedohrané vás mohou brzdit."

další články

U16: Ve Zlíně startuje závěr Marečkova memoriálu!
Mládež
16.04.2024 | Martin Lísal

U16: Ve Zlíně startuje závěr Marečkova memoriálu!

B r n o - Dorostenci Zbrojovky (U16) vymění v tomto týdnu ligové boje za závěr prestižního...
PREVIEW: Zbrojovka vyzve Jihlavu!
A-tým
16.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Zbrojovka vyzve Jihlavu!

B r n o - Už s novými trenéry vyzve Zbrojovka v rámci vloženého středečního kola Jihlavu - Tomáše...
Věřím, že je v našich silách tým pozvednout, hlásí nový trenér Kříž
A-tým
15.04.2024 | Martin Lísal

Věřím, že je v našich silách tým pozvednout, hlásí...

B r n o – V neděli dovedl mužstvo k důležité výhře v Lanžhotě, ve středu se o něco podobného pokusí...