VIDEO: Zbrojovka vyzve Ústí nad Labem!

VIDEO: Zbrojovka vyzve Ústí nad Labem!

B r n o - Na Zbrojováky čeká druhý domácí zápas v řadě. Po výhře s Prostějovem vyzvou v neděli 7. dubna Ústí nad Labem. Duel, který načne poslední třetinu FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, má na Srbské výkop ve 14:30!

K posunu oproti původnímu plánu došlo na základě kolize s duelem hokejového semifinále. Brňané na podzim v Ústí remizovali 2:2, nyní by rádi navázali na dvě dosavadní jarní výhry, které na Srbské vybojovali.

Ještě před výkopem můžete využít služeb blízké Restaurace U Hřebíčků (Riegrova 18), která pro vás tentokrát otevře ve 13:00. Před vstupem na západní tribunu pak najdete jako obvykle i mobilní stánek s občerstvením.

Pro diváky bude na Srbské dále nachystána i tradiční poločasová soutěž v přesnosti střelby. Jejím hlavním partnerem je společnost Pohanka & Co. – hodinky a klenoty, která do soutěže věnuje jako hlavní cenu luxusní pánské hodinky značky Christian Paul. Ani další soutěžící ale nepřijdou zkrátka - čekají na ně vouchery na zboží od firmy NIKE a další ceny. Poločasová soutěž je určena pro diváky starší osmnácti let, na celkového vítěze pak na konci sezóny čeká víkend s vozidlem Škoda Karoq od AZ Servis. Rozhoz míčků, které znamenají nominaci do soutěže, probíhá před koncem první půle.

K dispozici samozřejmě je i zápasový bulletin za cenu 10 korun (pro permanentkáře je zdarma, stejně jako pro majitele aplikace, kde se objeví již hodinu před výkopem). V programu najdete kromě dalšího fotbalového čtení i jinde nepublikovaný rozhovor s Pavlem Halouskou.

Stejně jako v minulé sezoně zůstává uzavřena severní tribuna (sektory R, S, T a U). Cena vstupenky do všech sektorů činí 100 korun (předprodej zde).

Majitelé lístků na zápas a permanentek mohou v sobotu od 16:30 zdarma navštívit rozhodující semifinále ŽBL mezi týmy KP Brno a Žabiny. A naopak - s lístkem ze sobotního utkání zase můžete jít zdarma na Zbrojovku, a to do sektoru I!

Tak tedy v neděli na Srbské. Vzhůru Brno!

Stručný profil soupeře

Ústecký fotbalový klub datuje své počátky do roku 1945. V padesátých letech nakoukli modrobílí dvakrát do nejvyšší soutěže, což si poté zopakovali pod trenérem Habancem v sezóně 2010/11, v jejímž úvodu dokázali mimochodem vyloupit Srbskou. Tehdy hráli Ústečtí v teplickém azylu a nevyhovující stadión byl problémem i v roce 2012, kdy tehdejšího vítěze druhé ligy do nejvyšší soutěže vůbec nevpustil.

Další sezóny už tak vydařené nebyly, maximem je od té doby dvojnásobná sedmá příčka. V minulém ročníku bojovala Arma dlouho o záchranu, nakonec skončila desátá. Letošní sezóna je zatím o poznání lepší – klub ze severu Čech je aktuálně sedmý, jen o skóre za Zbrojovkou a Pardubicemi. Svou roli v tom hraje výtečný start v podobě pěti výher v řadě. Poté se ústecký stroj zasekl a naopak v pěti zápasech nevyhrál, získal jen bod. Na jaře zatím vybojoval náš nejbližší soupeř sedm bodů, naposledy doma podlehl Českým Budějovicím.

Venku ovšem dokázal dvakrát zvítězit, celkově získal na hřištích soupeřů 12 bodů – stejně jako Zbrojovka. Ústečtí mají aktuálně téměř vyrovnanou ofenzivu i defenzivu. Z porce 26 vstřelených gólů nejvíc ukrojil pětigólový Martin Jindráček, jeho poslední gól ovšem přišel na podzim do sítě Zbrojovky; poté si jej vyhlédly Teplice. Richter, Procházka a Matějka nastříleli po třech brankách.

Mezi tyčemi se o zápasy podělila dvojice Lindr – Tvrdoň, oba dokázali dvakrát vychytat nulu. V odehraných minutách je absolutním přeborníkem Jan Peterka, který nescházel na hřišti ani vteřinu (to se spolu s ním povedlo už jen dalším dvěma hráčům).

Podzimní vzájemný zápas skončil remízou 2:2, Brňané tehdy při premiéře trenéra Šustra neudrželi dvoubrankové vedení. Celkově vyznívá vzájemná bilance těsně pro Zbrojovku, v čemž hrají roli dva vítězné pohárové zápasy. Doma se ale Brňanům proti Ústí zatím nedaří, dvakrát prohráli.

Vzájemná bilance v soutěžních zápasech

7 zápasů (3-2-2), skóre 14:14

Nejlepší střelci vzájemných zápasů: Řezníček – Martykán, Mi. Doležal, Procházka (všichni 2)

Poslední vzájemný zápas: 30.8.2018, Ústí nad Labem – Zbrojovka 2:2. Branky Brna: Růsek, Krejčí.

další články

V derby s Vyškovem vystřelil bod Alijagić
A-tým
20.04.2024 | Daniel Král

V derby s Vyškovem vystřelil bod Alijagić

D R N O V I C E - Povzbuzeni domácí výhrou nad Jihlavou, zajížděli Zbrojováci k dalšímu utkání...
Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....