Pavel Juračka obdržel Cenu dr. Václava Jíry!

Pavel Juračka obdržel Cenu dr. Václava Jíry!

P r a h a - Sekretář brněnské mládeže pan Pavel Juračka se dnes dočkal významného ocenění. Za svou dlouholetou práci především na poli mládežnické kopané totiž obdržel od Fotbalové asociace ČR Cenu dr. Václava Jíry!

Psal se rok 1985, když si někdejšího hráče Zbrojovky z let šedesátých k sobě povolal legendární František Harašta. Od té doby pracuje služebně nejstarší Zbrojovák pro klub v různých trenérských i funkcionářských pozicích, aktuálně je takřka deset let sekretářem mládeže (více o sobě prozradil v jednom ze starších rozhovorů na webu).

Na ocenění jej navrhl Jihomoravský krajský fotbalový svaz ve spolupráci s Městským fotbalovým svazem v Brně, výkonný výbor FAČR návrh schválil a Pavel tak mohl dnes v břevnovském klášteře převzít cenu, kterou z řad Zbrojováků v minulosti obdrželi například zmíněný František Harašta, Jaroslav Sommernitz, Rostislav Václavíček, Josef Masopust, František Havránek, Karel Jarůšek či Karel Kroupa. Vybraná společnost! Pavle, ještě jednou co nejsrdečněji gratulujeme!

Václav Jíra byl československým reprezentantem a později trenérem, krátce vedl i národní mužstvo. Poté se dal na funkcionářskou dráhu, zastával například funkci místopředsedy UEFA a po revoluci stál v čele Československé fotbalové asociace.

další články

Remízu s Vyškovem zařídil Alijagić
A-tým
20.04.2024 | Daniel Král. FOTO: Petr Nečas

Remízu s Vyškovem zařídil Alijagić

D R N O V I C E - Po výhře s Jihlavou se Zbrojováci vydali k dalšímu utkání do Drnovic, kde svá...
Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....