Petr Čuhel: Musíme hrát devadesát minut, ne šedesát

Petr Čuhel: Musíme hrát devadesát minut, ne šedesát

B r n o - Ani ve třetím domácím utkání jara nedokázala Zbrojovka bodovat. Tentokrát o velikonoční neděli, během které počasí připomínalo spíše vánoce, podlehla Hradci Králové 1:3.

Hodnocení duelu odstartoval hostující kouč Jiří Plíšek. "Povedl se nám vstup do zápasu, mohli jsme využít i další šance a být klidnější. Nastřelili jsme břevno, Štěpán neproměnil brejk. Soupeř prostřídal a dostal nás pod tlak, nakonec jsme to ale udrželi," netajil pochopitelně spokojenost.

Hradec je stejně jako Brno sužován marodkou. "Chybí nám řada hráčů, tím je pro nás tato výhra cennější. Jsme ale rádi hlavně za to, že se nám povedlo na jaře konečně bodovat. Také nám přálo štěstí, ubránili jsme se řadě standardních situací. Dřív jsme hráli dobré zápasy, ale nebodovali, teď se to otočilo."

Domácí kouč Petr Čuhel samozřejmě po utkání nešetřil kritikou. "Provázejí nás stále stejné věci. Laciné branky a neproměňování šancí. Nepochopitelně jsme prospali úvod a dostali se pod ještě větší tlak. Ve druhé půli se náš výkon zlepšil, nepoložila nás ani laciná branka, ale nevyužili jsme řadu šancí a inkasovali potřetí."

Brňané jsou majiteli jediného jarního bodu a situace je pro ně zápas od zápasu komplikovanější. "Musíme hrát devadesát minut, ne šedesát. Maše situace je čím dál těžší," burcuje kouč, který na vývoj utkání reagoval již v první půli, kdy stáhl Šoljiće a na hřiště poslal Traorého.

"Přineslo to určité oživení, něco jsme museli udělat a ve středu pole nás soupeř přehrával. Traoré tam měl několik šancí a od toho střídání byl náš projev aktivnější," komentoval to kouč. "Co se brankářů týče, to nás také provází celé jaro, potřebujeme gólmany zklidnit."

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...