Na Velikonoční neděli “pohostí” Zbrojovka Hradec Králové

Na Velikonoční neděli “pohostí” Zbrojovka Hradec Králové

B R N O - Poslední březnový den je zároveň Velikonoční nedělí. A právě v tento sváteční den sehrají brněnští fotbalisté souboj proti těm královéhradeckým. Utkání 21. kola Gambrinus ligy startuje na stadionu v Srbské ulici už v 15:00.

Na jaře, kdy je jasným cílem Zbrojovky záchrana nejvyšší soutěže, odehráli Brňané prozatím čtyři klání – nejprve prohráli doma se silnou Plzní 1:3, následovala prohra 0:2 v Jablonci a domácí ztráta se Slavií – 0:1. V posledním kole už naplno začal boj o setrvání v Gambrinus lize: z utkání České Budějovice – Zbrojovka vytěžily oba kluby po bodu. Další soupeř ze dna tabulky nejvyšší soutěže čeká na Jihomoravany právě v neděli, kdy hostí předposlední Hradec Králové.

Z tábora soupeře

Tomu se v jarní části soutěže podařilo získat jediný bod, a to za remízu v prvním kole v Jihlavě – 0:0. Další tři utkání v řadě Východočeši prohráli, nejprve doma s Olomoucí 0:2, poté v Ostravě 0:3 a v posledním odehraném kole doma na Malšovickém stadioně podlehli pražské Spartě 1:2.

Přes zimu získali Východočeši novou tvář - z Mladé Boleslavi přišel sedmatřicetiletý útočník Marek Kulič. Ten v Hradci působí od 1. února 2013.

Osobnost týmu

Zřejmě největší osobnost v týmu Hradce najdeme v kapitánovi, obránci Milanu Fukalovi. Ten se přes rodný Jablonec dostal do pražské Sparty, se kterou si zahrál i Ligu mistrů. Ze Sparty putoval do Hamburku a Německem pokračoval dále do Borusie Mönchengladbach.

Ta však nebyla jeho poslední zahraniční štací, i když se z Borusie vrátil do Jablonce. Ze svého rodiště se vydal ještě jednou za hranice - tentokráte do Rakouska, kde bojoval za tým Kapfenberger SV. Odtud se v roce 2011 Fukal vrátil opět do Čech, konkrétně na východ do Hradce Králové. Zkušený obránce oblékal i reprezentační dres, v němž vstřelil dvě branky.

Vzájemná klání nedělních soupeřů

Přestože je Zbrojovka v tabulce nad Hradcem, v letošním prvním vzájemném utkání s ním na stadionu „Pod lízátky“ prohrála 0:2. O domácí góly se postarali Uškovič a Šisler. Předchozí vzájemné utkání sehrála Zbrojovka s Východočechy v letní přípravě 2012. Tehdy spolu obě mužstva v Moravské Třebové remizovala 1:1, brněnským střelcem byl kapitán Petr Švancara.

Zmíněný útočník Dušan Uškovič je s pěti góly nejlepším střelcem černobílých, v současné době však kvůli problémům s třísly do zápasů nenastupuje. Obránce Jan Šisler spolu s dalším útočníkem Pavlem Dvořákem překonal gólmana soupeřů třikrát. V brance Votroků se v drtivé většině letošních utkání objevil teprve dvacetiletý, avšak téměř dvoumetrový Tomáš Koubek.

Sestava FC Hradec Králové v posledním kole

Lindr – Holeš, Fukal, Jánošík, Poděbradský – Šisler (27. Schwarz), Strnad, Štěpán (81. Zelený), Harba, Halilovič – Hadaščok (74. Kulič). 

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....