SOUHRN: Statistiky zimní přípravy

SOUHRN: Statistiky zimní přípravy

B r n o - Dva měsíce, deset zápasů, 28 vstřelených branek, 25 hráčů v poli a dva gólmani. Taková byla zimní letošní zimní příprava, jejíž statistický souhrn vám nyní nabízíme.

Deset zápasů je solidní porce, není ale nejvyšší. V minulé zimě Zbrojováci sehráli hned dvanáct utkání. Stejný počet, ale za výrazně kratší dobu, pak zvládli v zimě 2016. A takový Šimon Šumbera zažil i rekordní čtrnáctizápasovou zimu v lednu a únoru 2015.

Ani v počtu nasazených hráčů nehraje letošní zima prim, naopak. Pro představu - před rokem naskočilo do přípravy 28 hráčů v poli a tři gólmani, v zimě 2017 dokonce 31 hráčů a čtyři brankáři.

Co se týče zápasové bilance, Brňané hned osmkrát dovedli duel k výhře. Ve Skalici remizovali a jedinou prohru si připsali doma s Táborskem (1:4). Soupeřům nastříleli 28 gólů, sami inkasovali desetkrát. O obdržené góly se rovným dílem rozdělili oba gólmani.

Pavel Halouska ovšem odchytal výrazně větší porci zápasů a minut; naskočil do osmi utkání, čtyřikrát vychytal čisté konto. Jiří Floder chytal ve třech duelech, bilanci mu kazí právě zmíněný zápas s Táborskem. Jen v první zimní bitvě proti Znojmu se v bráně objevili oba gólmani, střídali se po poločase a Jirka Floder zůstal nepřekonán.

Na opačné straně hřiště se nejvíce činil Lukáš Magera, s pěti góly nejlepší střelec přípravy. Na jednu trefu potřeboval průměrně 87 minut hry. Průměru gól na zápas se blíží i Robert Bartolomeu (3 góly, 290 odehraných minut). Čtyřikrát se mezi střelce zapsal Jakub Přichystal, třikrát zmíněný Bartolomeu a také Damián Bariš. Alespoň na jeden gól dosáhlo čtrnáct hráčů (před rokem 10, před dvěma lety 7).

Nejvíce asistencí si na konto připsal Jakub Přichystal - pět. K tomu navíc vybojoval i penaltu, kterou v duelu s Nitrou proměnil Magera. Čtyři gólové pobídky vyslal do šestnáctky nestárnoucí Pavel Eismann, třikrát přihrával Ondra Vintr. Minimálně jednu asistenci má na kontě taktéž čtrnáctka fotbalistů.

Co se zápasové porce týče, do deseti duelů naskočil jen Jakub Přichystal. Šestice hráčů scházela jednou - Eismann, Magera, Štepanovský, Sedlák, Bariš a Krejčí. Na opačném pólu stojí mladíci Moučka s Kroutilem, kteří naskočili jednou.

V minutové bilanci je nejvýše opět Jakub Přichystal (687 minut). Přes hranici 600 minut se dostali ještě Pavel Eismann (645) a Damián Bariš (625). A k tomu gólman Pavel Halouska (675).

Nejmenší porci odehráli zmínění Kroutil (30 minut) s Moučkou (60 minut).

Celkový počet 28 vstřelených branek rozdělili Zbrojováci rovnoměrně mezi oba poločasy. Třeba se Slovanem nasázeli tři góly v první půli, proti Hibernians zase v druhé. V prvním dějství inkasovali šestkrát, ve druhém čtyřikrát.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....