Zimní posila Tomáš Frejlach naplno trénuje s týmem a je připravena nastoupit proti Hradci

Zimní posila Tomáš Frejlach naplno trénuje s týmem a je připravena nastoupit proti Hradci

Marodka Zbrojovky se vyprazdňuje a v neděli proti Hradci bude mít trenér Petr Čuhel k dispozici mj. i Tomáše Frejlacha, který se vrací po vyléčení natržených vazů v kotníku. „Už se hrozně těším na zápas, nehrál jsem, ani nepamatuji,“ řekla zimní posila.

Zranění si přivodil na soustředění v Turecku v duelu s Diosgyörem. Nejprve dostal do kotníku od soupeře, pak si jej podvrtl a neštěstí bylo na světě. „Nic jsem nemohl dělat, jen posilovat vršek,“ popsal stručně náplň prvních tří týdnů po diagnóze. Po rekonvalescenci se naplno zapojil do přípravy s A týmem toto pondělí. „Makám naplno,“ hlásí hrdě.

Trenér Čuhel je však opatrný s prohlášením, zda Frejlacha využije proti Hradci od prvních minut. „Přece jen sedm týdnů nehrál,“ argumentuje délkou jeho absence. „Uvidíme, jak to bude vypadat přes víkend, zkonzultuju to s lékaři a trenérem,“ přizvukuje Tomáš ve stejném duchu.

Nerad také rozebírá, zda by měl hrát od začátku, či případně nastoupit do rozehraného duelu, byť třeba v ne zrovna příznivém stavu. „Je to na domluvě a na mnoha dalších okolnostech,“ řekl. „Fotbal se ale nezapomíná, snad se do toho co nejdříve dostanu,“ dodal.

Předchozí jarní duely sledoval buď přímo na stadionu, nebo u televize. „Nejlepší zápas byl hned ten první, proti Plzni. Kdybychom vedli 2:1, a šance jsme na to měli, tak jsme mohli vyhrát. Mrzí mě utkání v Budějovicích, tam to také bylo na tři body,“ myslí si.

Podle Frejlacha čeká v neděli Zbrojovku těžký zápas. „Potkají se dva týmy, které nezískaly na jaře moc bodů. My ale hrajeme doma a musíme duel zvládnout. Hradec je dobrý při standardních situacích a má nebezpečné brejky,“ ví dobře, ale je zároveň přesvědčen, že první jarní vítězství získá Zbrojovka.

Tomáš Frejlach před utkáním s Hradcem.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....