Trenér Šustr po utkání s Vyškovem

Trenér Šustr po utkání s Vyškovem

B r n o - Do startu FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY schází už jen týden, Zbrojováci dnes sehráli poslední přípravný zápas. Třetiligový Vyškov porazili na Srbské 5:1. Krátce po závěrečném hvizdu hodnotil utkání jako obvykle trenér Šustr.

"Určité rezervy jsem ve výkonu samozřejmě viděl, kluci si v zakončení potřebují najít svůj klid, aby si vše sedlo. V defenzivě jsem viděl několik zaváhání v tom, jak rychle jdeme dozadu. Je potřeba si uvědomit, že v Chrudimi nás čeká boj o každý míč, o každý kousek hřiště, tam si nemůžeme dovolit se v jakékoliv situaci na cokoliv vykašlat," připomněl Šustr jarní premiéru, která Zbrojováky čeká ve východočeské Chrudimi.

O tom, jaká sestava k ní vyběhne, kouč stoprocentně jasno nemá. "Určitou představu máme, ale je před námi ještě týden a uvidí se, jak kluci budou vypadat. Pokud někdo ten týden neodpracuje, hrát nebude. Zhruba tu sestavu v hlavě mám, ale jsou tu i varianty, jak ji změnit," pokračoval. Styl hry by se ale příliš měnit neměl. "Chceme, aby naši křídelní hráči plus Kuba Přichystal roztrhávali obranu soupeře náběhy, z čehož by měli těžit Megy nebo Škoďák. To je z typologie hráčů jasně dané."

Jedním z často probíraných témat je i přesun Ladislava Krejčího na pozici stopera. Devatenáctiletý odchovanec klubu zde nastoupil i dnes. "Fotbalovost a čtení hry tam v jeho případě jsou, to platí i po dnešku, i když nás soupeř tolik neprověřil v nábězích. Je to stále jedna z variant. Laďa má předpoklady zvednout podstatným způsobem rozehrávku týmu, jsem přesvědčen, že tento post zvládne bez problémů. Co se týče rizika, on sám ví, kdy do něj může jít a kdy jej musí snížit."

Co se týče přípravy jako celku a vyhlídkách před jarní částí, o těch bude trenér podrobněji hovořit na úterní tiskové konferenci.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....