VIDEO: Také utkání ve Skalici můžete sledovat živě na Zbrojovka TV!

VIDEO: Také utkání ve Skalici můžete sledovat živě na Zbrojovka TV!

B r n o - Před Zbrojovkou je předposlední utkání zimní přípravy, Brňané míří do slovenské Skalice. Hraje se v sobotu v 11 hodin, duel můžete opět sledovat živě na Zbrojovka TV!

Zápas se odehraje na umělé trávě v bezprostřední blízkosti skalického stadionu (mapa zde).

Skalica je v posledních letech tradičním soupeřem v přípravném období, od roku 2015 se oba kluby potkávají pošesté. V dosavadních duelech dvakrát zvítězilo Brno, jednou Skalica a dvakrát dospělo utkání k remíze. Naposledy v létě, kdy Brňané stahovali dvoubrankovou ztrátu. Přímé zkušenosti se skalickým fotbalem mají Peter Štepanovský, který je mládežnickým odchovancem klubu, a Damián Bariš.

Do sestavy se vrací Růsek

V letošní zimě se pro tým ze Záhoří jedná o druhou konfrontaci s brněnským fotbalem. Ve středu sehráli Skaličtí přípravný zápas na hřišti Líšně, zvítězili 3:1. Jedním gólem se mimochodem prezentoval i exbrněnský Daniel Pospíšil. "Zápas jsem viděl, Skalica má houževnatý, pracovitý tým, slušný na míči. Prezentují se sympatickými výkony a nebude to rozhodně jednoduchý zápas, což vítáme," řekl před utkáním kouč Pavel Šustr.

Jeho Zbrojovku tedy čeká devátá zimní prověrka. "Pro nás se nic nemění. Pracujeme, posouváme obě fáze hry, ofenzivní i defenzivní. Přidáváme a snažíme se zlepšovat v oblastech, kde máme rezervy. To je hlavní cíl zápasu a platí to i pro poslední přípravné utkání s Vyškovem." Závěrečmá duel přípravy proti třetiligovému soupeři by měl proběhnout na Srbské, a to v sobotu 23. února (v případě příznivého počasí). Výkop je naplánován na 10:15, stejně jako start ostrého ligového startu v Chrudimi.

Do Skalice už tentokrát pocestuje i Antonín Růsek, který by měl poprvé od lednového zranění a operace zápěstí naskočit do hry. "Trénuje už déle, teď půjde do utkání a uvidíme, zda ho ruka bude limitovat. V tréninku už je i Dominik Kříž, který by se v ideálním případě mohl o víkendu připojit k juniorce. Chybět nám naopak budou nemocní Gáč se Sedlákem," ozřejmil Šustr. Mimo hru je dlouhodobě i Petr Pavlík, který má za sebou dva týdny léčby zlomené lýtkové kosti.

Co se týče Juraje Kotuly, o budoucnosti testovaného obránce by se mělo rozhodnout v nejbližších dnech.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...