Pavel Eismann: Vyzařuje z nás týmovost, snad si to přeneseme i do ligy

Pavel Eismann: Vyzařuje z nás týmovost, snad si to přeneseme i do ligy

B r n o - Obránce Pavel Eismann je jedním z nejvytíženějších mužů Zbrojovky v zimní přípravě - z osmi zápasů chyběl v jediném, v závěru soustředění na Maltě proti Hibernians.

Plně to koresponduje už s jeho podzimním vytížením - Pavel zasáhl do všech duelů a z hráčů v poli odehrál nejvíce minut. Jak zatím vidí jeden z nejzkušenějších hráčů probíhající přípravu?

Pavle, je něco, v čem se ta letošní příprava od předchozích liší?
Vybočuje jen délkou, dvouměsíční příprava nebývá úplně obvyklá. Velké plus vidím v tom, že prakticky vše děláme na hřišti a s míčem. Nejen herní věci, ale i kondiční, zátěžové. Ani počasí není nijak extrémní, zkrátka se nacházíme tam, kde se nacházíme, takže občas sněží a je zima. Nic, co by nás mělo v přípravě rozhodit (úsměv).

A vybočilo i soustředění na Maltě, jak se ti zamlouvalo? Byl jsi jedním z hráčů, kteří na něm odehráli nejvíce minut.
Hrál jsem dva zápasy během tří dnů, což už bylo docela náročné. Pocítil jsem to a trenéři mi do třetího zápasu dali orazit, což jsem kvitoval. Jinak byl ten týden pro všechny příjemný, takřka ideální. Vycestovali jsme do jiného prostředí, monotónní příprava se tím rozpůlila, trénovali jsme na trávě a v jiných podmínkách. Vše bylo fajn, na profi úrovni, hotel i hřiště.

Zbrojovce se výsledkově v přípravě celkem daří, jak bys zhodnotil výkon týmu, potažmo svůj? Pěkná řádka gólů nesla tvůj podpis.
Těší mě hlavně to, že máme nějakou týmovou tvář. Týmovost z nás vyzařuje a věřím, že nám to vydrží do soutěže, na kterou se svědomitě chystáme. Sám sebe raději nehodnotím, to je spíš věc pro jiné, pro trenérský štáb (úsměv).

V zimě se vaše hra trošku změnila - hojně a ve velkém počtu útočíte, nenecháte soupeře vydechnout. Vyhovuje ti to?
Systém je k tomu tak trochu předurčený, trenér nás k tomu nabádá. Je to jednoduché – čím větší počet nás v šestnáctce bude, tím budeme nebezpečnější. Umíme zahrávat situace ze stran a dohrávat je, musíme být dál hladoví po gólech a po výhrách. Jen to je cesta k tomu, abychom zvládli náš cíl a na jaře uspěli.

Za zády máte v zimě dva mladé gólmany, jak se vám s nimi pracuje?
Oba gólmani jsou věkově mladší, mají před sebou prakticky celou kariéru, protože jak se říká, gólmani zrají pomaleji. Učí se to, stejně jako my všichni, ale myslím, že v tom problém nebude. Jsou pracovití a hodně se snaží i při tréninku mluvit, což si pak přenášejí do zápasu.

Do startu ligy zbývají dva týdny, roste i očekávání?
Nemůžeme se dočkat, všichni se těšíme na soutěž. Pracujeme a děláme vše směrem k tomu, aby se nám start vyvedl. Ostrý zápas je pro všechny vrchol tréninkového týdne, po takhle dlouhé přípravě už se těší opravdu každý. Trénujeme, makáme, jedeme, ale soutěž je jiná a věříme, že se na ni nachystáme co nejlépe.

Díky za rozhovor!

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...