Juraj Kotula: Udělám maximum, abych na testech uspěl

Juraj Kotula: Udělám maximum, abych na testech uspěl

J i h l a v a - Slovenský obránce Juraj Kotula absolvoval se Zbrojovkou jediný trénink, než naskočil do přípravného utkání v Jihlavě. Na pravém kraji obrany přispěl testovaný borec svým výkonem k výhře 4:0.

Krátce po utkání Juraj hovořil o svých prvních dojmech z Brna. "Zatím mám velmi dobré pocity. Vše v klubu je na profesionální úrovni, možná lepší než u leckterých klubů v první lize na Slovensku. I první trénink byl hodně dobrý. Myslím, že druhá liga bude srovnatelná se slovenskou první, i když to je těžké soudit po prvním zápase, a ještě přípravném."

Třiadvacetiletý zadák si své úkoly na hřišti plnil zodpovědně, i když sám přiznal, že do plné pohody mu ještě něco chybí. "Dva měsíce jsem pořádně netrénoval. Makal jsem individuálně, ale to nikdy není takové, jako s týmem. Poslední dva týdny jsem pak trénoval s juniorkou Slovanu, kde ovšem tempo není takové. Musím na tom zamakat a dostat se do toho," má jasno defenzivní univerzál. "Můj hlavní post je na pravém kraji, ale když je potřeba, zahraju i na jiných pozicích v obraně. Je mi to jedno."

Zda to bude ve Zbrojovce, to se uvidí - Juraj je zde na týdenních testech. Sám ovšem přiznává, že by zůstal rád. "Když mi manažer povídal, že by se naskytla možnost jít do Brna na týdenní testy, řekl jsem - proč ne? Brno je velký klub, i když momentálně ve druhé lize. Má ale historii, fanouškovskou základnu, všechno. Je to fotbalové město. Hned jsem řekl, že půjdu rád. Teď to pochopitelně záleží na managementu a trenérovi, já ale udělám maximum, abych se sem dostal, a doufám, že uspěju."

Ve svém fotbalovém životopisu má Juraj zajímavou položku v podobě reprezentačního startu proti exotickému soupeři - Ugandě. "Byl to lednový přátelský zápas, v nominaci se tehdy objevili i hráči z ligy. Já se bohužel zranil a o přestávce jsme se s trenérem dohodli, že do druhého poločasu nepůjdu. Kluby nás těžko uvolňovaly na tento termín a nechtěli jsme riskovat vážnější zranění. Byla to ale výborná zkušenost," usmívá se při vzpomínce na reprezentační zářez odchovanec Slovanu Bratislava.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...