Pět gólů je fajn, ale čeká nás hodně práce, ví Šustr po vítězném vstupu do přípravy

Pět gólů je fajn, ale čeká nás hodně práce, ví Šustr po vítězném vstupu do přípravy

B r n o - Úvodní přípravný duel rozhodně nepřinesl nudnou podívanou. Bitva Zbrojovky se Znojmem nabídla sedm branek a řadu dalších šancí. Jak viděl vítěznou zimní premiéru kouč Pavel Šustr?

"Podařilo se nám vstřelit pět gólů, což je určitě fajn. Na druhou stranu jsme dostali dva góly po situacích, které jsme měli řešit líp. Nedobíháme, pozdě bráníme, to mi vadí. Měli jsme dva tréninky, ale to Znojmo nejspíš taky, takže je jasné, že nás ještě čeká hodně práce," shrnul kouč průběh zápasu.

V něm Brňané rychle vedli, přišli o náskok, ve druhé půli ale třemi góly rozhodli o výhře. "Vždycky chvíli trvá, než si všechno sedne. V utkání byly k vidění zajímavé věci, ale je to začátek a je hodně brzy na nějaké větší závěry."

V akci se nakonec objevili všichni tři navrátilci z hostování - Přichystal, Vintr i gólman Floder. "Kuba s Ondrou to odehráli v rámci možností slušně. Kuba se do zápasu dostával lépe, potřebuje získat svou jistotu. Ten rozdíl mezi druhou a třetí ligou je obrovský - co vám ve třetí stačí, to ve druhé stačit nebude. Oba se musí adaptovat. Nehodnotil bych to přehnaně optimisticky, ale dnes to zvládli celkem dobře."

A brankáři? "Platí, že potřebují získávat každým těžkým zápasem zkušenosti. Musejí si věřit na dirigování obrany, rozehrávku, centry. Gólmani zrají jinak a potřebují jednak zápasy, jednak na sobě neustále musejí pracovat. Pavel Halouska už odchytal těžké duely v první i druhé lize, já oběma věřím a záleží to jen na nich. Jak už jsem říkal, pokud si budeme jistí, že jsou vzadu pevní a zvládají rozehrávku, nemáme důvod do toho zasahovat. Pokud bychom cítili nejistotu, budeme to samozřejmě řešit."

Ač měl trenérský tým původně v plánu nasadit co největší množství hráčů, nakonec zasáhli do druhé půle jen čtyři borci v poli a náhradní gólman. V průběhu víkendu totiž ze sestavy vypadli Jambor, Kříž a Škoda. Po víkendu by měl začít s tréninkem Krejčí, Bartolomeu a Sukup mají lehčí režim po zranění ze závěru podzimu a totéž platí i pro Pachlopníka. Stav marodky budeme i v dalších dnech aktualizovat.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...