Prvoligovou pouť začíná Zbrojovka v sobotu na hřišti Slovácka

Prvoligovou pouť začíná Zbrojovka v sobotu na hřišti Slovácka

To, co každý dlouho očekával, je tady. Již tuto sobotu začne pro brněnskou Zbrojovku po roční pauze kolotoč prvoligových bitev. A hned první zápas slibuje atraktivní podívanou se vším, co k tomu patří - Brno míří na Slovácko.

V sobotu brněnské fotbalisty podle všeho čeká bouřlivá divácká kulisa, před kterou se budou chtít prezentovat dobrým fotbalem. Slyšitelná by měla být i podpora fanoušků Zbrojovky, kteří by měli dorazit jak vlastní cestou, tak několika autobusy pod hlavičkou OS Zbrojováci.

Náš nejbližší soupeř

1.FC Slovácko je klub, který (tehdy jako 1. FC Synot) vznikl spojením Synotu ze Starého Města a Slovácké Slavie Uherské Hradiště. Hned po postupu do první ligy (tu hrál od sezony 2000/01) okusil mezinárodní kopanou v poháru Intertoto, který si zahrál nakonec třikrát.

Vzestup klubu se potvrdil v říjnu roku 2003, kdy byl v Uherském Hradišti otevřen Městský stadion Miroslava Valenty pro osm tisíc diváků. Od roku 2004 se pak klub jmenuje tak, jak jej známe - 1. FC Slovácko. Tím reprezentuje region, ve kterém se nachází. Slovácko se nevyhlo problémům, v roce 2007 dokonce sestoupilo, ale o dva roky později se do ligy vrátilo.

V zatím poslední sezoně skončilo Slovácko na slušné sedmé příčce, na kterou by rádo navázalo i letos. Klubovým maximem je zatím páté místo ze sezony 2003/04.

Jak vypadalo léto na Slovácku

Letní přípravu zakončil nejbližší soupeř Brna prohrou s bulharským Plovdivem, do kádru zapracoval několik nových hráčů a jak už to tak bývá, musel se vyrovnat i s odchody. Do Mladé Boleslavi zamířil na hostování Ondřejka, v klubu končí i Valenta či Filipko.

Opačným směrem zamířil útočník Kuzma, zálohu posílí Martykán a defenzivě by měl vypomoci Hoffmann.

Vzájemná bilance

Vzájemná bilance sobotních soupeřů vyznívá jednoznačně pro Zbrojovku. Brňané z osmnácti utkání plných deset vyhráli, pětkrát remizovali a třikrát prohráli. Na lichotivou bilanci bude chtít parta okolo Petra Švancary navázat právě tuto sobotu.

Prošli Brnem

Právě Petr Švancara soupeře dobře zná, vždyť v jeho dresu před příchodem do Brna hrál. I Slovácko ale má ve svém kádru celou řadu znalců protivníka. O bratrském souboji Mezlíků již byla řeč, v Brně hráli i dispečer slovácké obrany Trousil, Kuncl, Kubáň a zapomenout nesmíme na urostlého útočníka Libora Doška. Tým navíc vede Miroslav Soukup, který v Brně působil jako asistent.

Ten bude v sobotu s největší pravděpodobností postrádat záložníka Kordulu, zdravotní problémy má dle klubového webu i Hlúpik.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...