U19: S podzimem mohu být spokojený, hlásí trenér dorostenců Polách

U19: S podzimem mohu být spokojený, hlásí trenér dorostenců Polách

B r n o - Před rokem první, letos první. K tomu skalpy Sparty i Slavie. Zdá se, že podzimní část brněnským dorostencům svědčí. Tabulka je ovšem nesmírně vyrovnaná, což si dobře uvědomuje i nový trenér dorostenců Tomáš Polách.

Ten přišel k mužstvu na začátku podzimu, po 3. kole vystřídal Pavla Šustra. Zbrojováci hned vzápětí porazili obhájce trofeje z Olomouce, do konce roku prohráli jen třikrát a tabulce vévodí před druhou Plzní. Ovšem pozor - šestá Sparta ztrácí jen čtyři body, navíc má zápas k dobru. Na jaře tedy bude rozhodně oč hrát!

Do hry i díky zraněním a hráčským posunům zasáhlo 23 hráčů a tři gólmani. Největší porci zápasů (9) odchytal Vojtěch Marek, letní posila. Trojice hráčů zasáhla do všech 15 duelů - kapitán David Jurásek, další záložník Martin Sedlák a obránce Martin Papež. Jurásek zároveň zaknihoval největší minutáž (1338).

Gólově se nejvíce dařilo Sedlákovi, ten má na kontě devět přesných zásahů. Výrazně si v této bilanci polepšil v posledním utkání s Duklou, kdy vsítil málo vídaných pět branek. Šestkrát skóroval Jurásek, čtyřikrát Ševčík.

Trenére, jaký byl z tvého pohledu dorostenecký podzim 2018?
Celkem vydařený, jsem hodně spokojený. Je potřeba říct, že u týmu byl nastartovaný nějaký proces, na což se povedlo navázat. V týmu máme šikovné hráče, což se nám povedlo zúročit a dále je rozvíjet a posouvat dál. Protože je fajn si v dorostenecké lize vést co nejlépe, ale primárním cílem stále je vychovávat správné hráče pro dospělý fotbal. Ovšem pokud to takhle bude v tabulce vypadat i dál, budeme jen rádi (úsměv). Odstupy jsou minimální, ještě sedmý Hradec na nás ztrácí šest bodů, což se dá dohnat za dvě kola. Bude to zajímavé jaro a to je jen dobře, protože právě těžké zápasy hráče posouvají dál. A těch bude na jaře i díky vyrovnanosti soutěže hodně.

Může hrát roli i to, že byť tým prošel výraznou obměnou, díky pamětníkům loňské sezóny v něm zůstala vítězná mentalita?
Je určitě dobře, že se na to povedlo navázat. Teď musí být cílem to napodobit i na jaře. Hráči jsou pospolu, i když v porovnání s ostatními máme mladší tým, není složený z hráčů dorazového ročníku. Když jsem k týmu v průběhu podzimu přišel, čekala nás silná Sigma. Tu jsme porazili a hráčům to vlilo další dávku sebevědomí do žil.

Dojde k tradičním zimním změnám a hráčským posunům, nebo je to ještě v jednání?
Tento týden máme schůzku, na které by se to mělo doladit. Už na konci podzimu někteří kluci hráli za juniorku a my naopak během podzimu už také nasazovali mladší hráče.

Jaké zápasy ti udělaly největší radost a jaké naopak zklamaly?
Cením si výher na Spartě a se Slavií, to byla pro kluky velká škola. Vyrovnané bitvy, v nichž rozhodují maličkosti a ty stály při nás. Třikrát jsme prohráli, přičemž specifický byl zápas v Plzni. Ta jej pojala jako generálku na Ligu mistrů s Realem, nastoupila v plné síle a má opravdu velkou kvalitu. My v mladé sestavě s nimi hráli na férovku a Plzeň tentokrát právě díky té kvalitě trestala. Co se týče proher s Karvinou a v Pardubicích, tam to soupeř zkrátka zavřel, taktiku postavil na osobních soubojích a my se s tím v těchto dvou případech nevyrovnali. Hráči na to ještě nejsou tak připravení, což je s ohledem na jejich věk přirozený vývoj.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....