VIDEO: Trenér Šustr před utkáním s Vlašimí

VIDEO: Trenér Šustr před utkáním s Vlašimí

B r n o - Po reprezentační přestávce čeká na Zbrojovku už jen jediný zápas. V pátek 23. listopadu přivítáme v televizním utkání Vlašim. Co k zápasu řekl trenér Pavel Šustr?

"Situace je jasně daná. Každý zápas je pro nás důležitý a tenhle je letos poslední, chceme jej zvládnout a vyhrát. Klíčem k úspěchu bude jako vždy hrát agresivně, nekompromisně, vytvářet si šance a proměňovat je. Určitě bychom byli rádi, kdybychom navázali na utkání s Vítkovicemi," zmínil kouč výhru 4:1 z posledního domácího duelu.

Po něm následoval neúspěšný výjezd do Třince a reprezentační přestávka. "Prohrát před pauzou je to nejhorší a nejtěžší. Ztráta na čelo tabulky je nicméně taková, jakou jsme si sami udělali remízami a touhle prohrou. Teď potřebujeme vyhrát a v zimě se musíme připravit na to, že během jarní části už bude potřeba vyhrát s nadsázkou všechno," pokračoval kouč.

Pauzu Zbrojováci vyplnili přípravným utkáním v St. Pöltenu, v němž si sebevědomí trochu zvedli. "Výsledek zhruba odpovídá počtu šancí. Domácí hráli dobrý fotbal, byli silní v držení míče, my si ale vytvořili více šancí a proměnili jsme je. Připravovali jsme se na to, jak budeme hrát v pátek, soupeř ovšem hrál otevřenou partii, podobně jako my. Hráči byli dobří i ve hře jeden na jednoho, byla to pro nás dobrá škola."

V pátek se dá očekávat, že Vlašim takto ofenzivně hrát nebude. Velkou neznámou je také počasí - včera v Brně hustě sněžilo, dnes se sníh zatím neobjevil. "Případný těžší terén vyhovuje bojovnějším, zarputilejším hráčům. Uvidíme, jaké to v pátek bude, ale věřím, že jsme připravení na všechny varianty. I přes sněžení jsme trénovali naplno," zmínil Šustr, který bude při tvorbě sestavy postrádat několik hráčů. "Vykartovaní jsou Bariš s Magerou, Sukup má zraněné koleno a bude k dispozici až na start zimní přípravy." S týmem už naopak znovu trénuje Škoda a také Ashiru, který se zranil na začátku listopadu.

Po utkání Zbrojovákům půlsezóna ještě nekončí, rozejdou se až za dva týdny. "Na programu jsou testy a čtrnáct dní tréninkového procesu, který bude pochopitelně trochu odlišný. Čekají nás i sporty, kterým se jinak nemůžeme věnovat, v plánu je box či hokej," prozradil Šustr.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...