REPREZENTACE: Dvacítka na Srbské porazila Švýcarsko 2:1

REPREZENTACE: Dvacítka na Srbské porazila Švýcarsko 2:1

B r n o - Reprezentační "dvacítce" návrat do Brna výsledkově vyšel. V rámci turnaje Elite Tournament porazil tým kouče Krejčího Švýcarsko 2:1 a připsal si tak první výhru v soutěži. Zbrojováci Antonín Růsek a Ladislav Krejčí naskočili do hry ve druhé půli.

Národní tým začal utkání ve velkém stylu. Během sedmi minut dvakrát udeřil Ondřej Šašinka a bylo to 2:0. Mladí Švýcaři po většinu první půle nestíhali tempo "Lvíčat" a vypracovali si jen minimum větších šancí.

Ve druhém dějství už hosté přece jen přidali na tempu a vyrovnali hru. Měli i šance, ale snížit se jim povedlo až v samém závěru po rohovém kopu. Chvilku poté duel skončil.

Antonín Růsek se dostal do hry v 75. minutě, v jedné ze situací byl krůček od třetí branky. "Chybělo málo, ale mohl a měl jsem tam být dřív," uznal po utkání. "Jsme rádi, že se nám povedlo zakončit rok vítězně a že jsme se mohli představit na domácím hřišti."

Jeho parťák Ladislav Krejčí vyběhl na trávník v 85. minutě. "V utkání jsme dali příležitost starším hráčům ročníku 1999, pro které to bylo loučení s týmem. Na mladších klucích to pak bude stát příští rok. A právě hráči ze Zbrojovky, pokud budou v lize pravidelně nastupovat, mohou být oporami," řekl po utkání kouč "dvacítky" Karel Krejčí.

ČR U20 - Švýcarsko U20 2:1 (2:0)

Branky: 4. a 7. Šašinka - 90. Zumberi.

ČR U20: Jedlička - Souček, Král, Chaluš, Holík - Sadílek, Janošek - Vaníček (63. Žitný), Havelka (85. Krejčí), Granečný (76. Pfeifer) - Šašinka (76. Růsek). Trenér: Krejčí.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...