Neproměněná penalta mě mrzí kvůli týmu, ne kvůli sobě, říká Petr Švancara

Neproměněná penalta mě mrzí kvůli týmu, ne kvůli sobě, říká Petr Švancara

V pondělí ráno se chystal normálně na tréninkovou jednotku. V jeho hlase byl cítit ještě smutek ze zahozené penalty v pátek v Budějovicích. Kdyby ji Petr Švancara dal, vracela by se Zbrojovka domů se třemi body. „Mrzí mě to kvůli mančaftu, ne kvůli sobě, já si osobní statistiky vylepšovat nemusím,“ řekl Švanci.

Když už jsme u těch statistik. Švancara sám přiznal, že během své více než desetileté kariéry v nejvyšší soutěži zahodil pouhopouhé dvě penalty. „Ta první byla v dresu Slovácka, asi tak tři-čtyři roky zpět. Pět minut před koncem za stavu 0:1 jsem poslal míč nad břevno. Kdybych dal gól, měli jsme aspoň bod, takhle jsme prohráli,“ sypal z rukávu Švanci.

Páteční penalta, kterou poslal na střed brány, ale gólman Daněk ji stačil nohama vykopnout, mu sice přivodila na tvář smutek („právě mluvíte s idiotem“, říkal novinářům přímo v Budějovicích), ale nesebrala mu sebevědomí. „Nic na zahrávání penalt nehodlám měnit. Příště nebudu o to více nervózní, ani na to nebudu nijak zvláště myslet. Soustředím se na kvalitu vlastní hry,“ vypočítává, jak pomoci týmu. „Může ale nastat situace, kdy si v daném okamžiku nebudu věřit, kdy budu třeba dokopanej. Pak rád nechám zahrávání penalty Pavlovi Zavadilovi nebo Pavlovi Mezlíkovi,“ říká upřímně.

Švanci v uplynulých týdnech laboroval se zraněnými třísly. „Teď už je to o padesát procent lepší, než se Slavií,“ říkal v pondělí ráno. „Myslím, že to bylo v Budějovicích i znát, ale nechci se hodnotit,“ dodává a svoje myšlenky už soustřeďuje na zápas s Hradcem, který přijde na řadu po reprezentační přestávce na Velikonoční neděli. „My se nemusíme dívat na nikoho jiného, jen na sebe. Nic nemusíme kolem počítat. Musíme vyhrát a pak už snad bude klidněji. Ale pozor, nebude to snadný zápas. Hradec bude hrát o život a myslím si, že rozhodne jeden gól. Věřím, že ho dáme my,“ zakončuje Petr Švancara.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....