Zbrojovka měla moře nevyužitých šancí a ztratila dva body

Zbrojovka měla moře nevyužitých šancí a ztratila dva body

Nebýt budějovického brankáře Daňka, vracela by se Zbrojovka z jihu Čech s prvním jarním vítězstvím. Měla navíc moře nevyužitých šancí, včetně Švancarovy penaltové a sobotní tisk se tak shoduje: Brno ztratilo na Dynamu dva body!

Deník Sport oceňuje nejvíce výkon dvou matadorů Mezlíka a Zavadila. „Brno mělo šancí na dva zápasy a nebýt Daňka, skončil by pro Jihočechy duel debaklem,“ píše Sport. „Brno bylo mnohem aktivnější, ale podobně jako před týdnem jej srazila chyba brankáře. Nyní Petr neudržel centr z rohu a po souboji s Táborským se ke snadnému gólu dostal Mkojan.

Tři body byly blízko, takový titulek přináší brněnské vydání deníku MF Dnes. „Bojácný výkon ze zápasu v Jablonci si s sebou do Českých Budějovic fotbalisté Zbrojovky nepřibalili. Na hřišti nenáviděného soupeře naopak hodně hrozili. Nakonec se museli spokojit s bodem. Je to bod ošidný. Zbrojovce může, ale také nemusí pomoci v úniku z bojů o záchranu,“ všímá si deník a dále cituje slova trenéra Petra Čuhela: „Budějovice šly dvakrát samy na Petra a měly za stavu 1:0 dostatek šancí na zvýšení náskoku.“

Zbrojovka velebí všudybyla Mezlíka, takový je titulek Deníku Rovnost. „Když se po půlhodině hry poprvé v nejvyšší české soutěži trefil arménský fotbalista Hrayr Mkoyan, vypadalo to se Zbrojovkou zle. Brňané v Českých Budějovicích ztráceli, ale nevzdali to. Pět minut po přestávce je spasil Pavel Mezlík a zařídil remízu 1:1,“ píše list a pokračuje. „Zbrojovka důležitý souboj dvacátého kola zvládla a předposlední Dynamo udržela na pětibodovém rozdílu. Brno splnilo remízou plán a přinejmenším do pondělí poskočilo na jedenáctou příčku před Jihlavu. Jenže... „Pro nás je to první získaný bod na jaře. Přesto si myslím, že jsme měli vyhrát,“ neubránil se drobnému zklamání brněnský stratég Petr Čuhel.

další články

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....
ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...