VIDEO: Takové zápasy musíme zvládat, mrzelo Sedláka po další remíze

VIDEO: Takové zápasy musíme zvládat, mrzelo Sedláka po další remíze

B r n o - Plnou porci devadesáti minut odehrál v nedělním utkání proti Sokolovu záložník Jan Sedlák. Přestože vzadu se týmu podařilo vcelku s přehledem udržet nulu, jeho kolegům v útoku už se tak nevedlo a podruhé za sebou se tak na brněnském stadionu zrodila bezbranková remíza.

Celé utkání se neslo v podobném duchu jako zápas s Varnsdorfem. Zbrojovka si i přes herní převahu nedokázala poradit s obranným valem soupeře a prosadit se v koncovce. „Soupeř byl dnes hodně podobný. Sokolov sice byl víc fotbalový, i když taky vše kopali nahoru, nechtěli moc hrát a zdržovali. Ale to je jedno, takový zde bude skoro každý a my se s tím musíme vypořádat a tyhle zápasy zvládat na dva tři nula,“ odmítal pracovitý záložník svalovat vinu na nefotbalovost posledních soupeřů.

„Je to každopádně velká ztráta. Samozřejmě jsme chtěli bodovat naplno, a to se nám nepodařilo. Rozhodně jsou to ztracené dva body,“ dodal rozhořčeně po další remíze, díky které ztráta Zbrojovky na čelní pozice znovu o něco narostla. „Takto my to vnímat nemůžeme. Jdeme od zápasu k zápasu a chceme vyhrát pokaždé. Někdy se to ale nepodaří, bohužel to je fotbal. Musíme teď zvednout hlavy a jít dál.“

Sám Sedlák se v posledních zápasech v sestavě pevně usadil, na hřiště přišel v půli utkání s Varnsdorfem a od té doby nescházel ani minutu. „Potřebujeme v určité části více klidu na balónu, podržet to. Něco jsme hráli až moc zbrkle a zbytečně rychle nahoru. Takže určitě to chce hlavně víc klidu,“ hledal recept do dalších těžkých zápasů, které Zbrojovku do konce podzimní části ještě čekají.

další články

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....
U16: V Marečkově memoriálu druzí
Mládež
18.04.2024 | Martin Lísal

U16: V Marečkově memoriálu druzí

Z l í n - Až v posledním utkání Marečkova memoriálu nalezli dorostenci Zbrojovky přemožitele....