VIDEO: Na dnešní akci Daruj krev se Zbrojovkou dorazil rekordní počet prvodárců!

VIDEO: Na dnešní akci Daruj krev se Zbrojovkou dorazil rekordní počet prvodárců!

B r n o - 140 dárců, z toho 24 prvodárců. Takové jsou statistiky po dalším úspěšném pokračování seriálu Daruj krev se Zbrojovkou. S ohledem na to, že právě vábení prvodárců je hlavním cílem celého projektu, můžeme středeční dopoledne označit za vydařené!

Zbrojováci se na Transfúzním a tkáňovém oddělení FN Brno sešli spolu s trenérem Šustrem před osmou. První skupinka se rozdělila na dvojice a trojice - Zikl se Sedlákem obsluhovali v šatně, Vraštil s Jamborem vyvolávali čekatele a pomáhali s administrativou, přímo na sále dárce podporovali Bariš, Gomes a Gáč. Další trojice - Škoda, Ashiru, Šural - pak rozdávali lístky a upomínkové předměty.

Ve druhé skupince se pak sešel zbytek týmu v čele s kapitánem Magerou, který se spolu s Petrem Pavlíkem usadil v šatně. Chyběl jen marod Růsek a reprezentant Krejčí. Od začátku bylo zřejmé, že počet dárců je oproti předcházejícím letům o fous vyšší. Dorazilo jich nakonec 140, z čehož 126 prošlo až do fáze darování. A 24 dárců dorazilo úplně poprvé (naposledy na jaře jich bylo 20).

Za spolupráci na vydařené akci děkujeme také partnerům - AZ Servis odměnil vylosovaného dárce vozem Škoda Kodiaq na víkend. Štěstí se nakonec usmálo na Janu Konečnou, shodou okolností prvodárkyni. U stánku Rádia Kiss se zase dárci mohli občerstvit sladkou či slanou snídaní (případně svačinou, to podle aktuálního času), společnost nám dělali také zástupci Pojišťovny VZP.

Den pomalu plynul, po lístcích na utkání se Sokolovem se jen zaprášilo a přišel čas povedené dopoledne ukončit. Samozřejmě s tím, že se nejpozději na jaře zase sejdeme. A pokusíme se znovu posunout směrem vzhůru počet prvodárců! Děkujeme, že pomáháte s námi!

Hlavním smyslem akce Daruj krev se Zbrojovkou je propagace dárcovství a nábor prvodárců. Spolupráce klubu s Transfuzním a tkáňovým oddělením FN Bohunice trvá od září 2013.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...
První jarní výhra! Proti Jihlavě rozhodl v závěru Granečný
A-tým
17.04.2024 | Daniel Kinc. FOTO: Petr Nečas

První jarní výhra! Proti Jihlavě rozhodl v závěru...

B R N O - Anglický týden vyplnili fotbalisté Zbrojovky pod vedením nových trenérů domácím soubojem...