Jsem moc rád, že mi Zbrojovka dala šanci vrátit se do Brna, říká syn slavného otce

Jsem moc rád, že mi Zbrojovka dala šanci vrátit se do Brna, říká syn slavného otce

Přírůstek do kabiny zaznamenal v úterý dopoledne první tým Zbrojovky. Trenér Petr Čuhel přivítal na tréninku útočníka Karla Kroupu mladšího, který naposledy v Česku působil ve Zlíně a je stále jeho kmenovým hráčem.

Vedení klubu tak reaguje na neutěšenou situaci v útoku, kdy zraněn je Miroslav Markovič a s třísly stále laboruje Petr Švancara. „Kroupa se s námi připravuje, v současné době jednáme s jeho posledním českým zaměstnavatelem ze Zlína o formě jeho působení ve Zbrojovce,“ uvedl sportovní ředitel klubu Zdeněk Kudela. Jasno by mělo být do konce týdne.

„Jsem moc rád, že mi vedení Zbrojovky umožnilo vrátit se zpět,“ řekl Karel Kroupa po absolvování včerejšího prvního tréninku. „Absolvoval jsem celou zimní přípravu v Jihlavě, fyzičku celkem mám, jen posledních deset dní jsem trénoval individuálně,“ nebojí se syn slavného otce tréninkového výpadku. „Zbrojovku jsem na jaře sledoval, vím, že dala jen jeden gól a nemá ani bod. Věřím, že se klub dohodne se Zlínem a já budu moct Zbrojovce pomoci na trávníku,“ dodal Kroupa mladší.

Karel Kroupa (narozen 27. dubna 1980) hrál na podzim ve slovenské Nitře, v lednu tohoto roku jej zkoušela Jihlava a v únoru byl na testech ve finském Lahti. Tam sice sportovně uspěl, ale nedohodl se na podmínkách smlouvy. Kroupa je odchovancem brněnského fotbalu, za tehdejší Boby hrál v letech 2000 – 2002 a 2003 – 2005. Odehrál za něj 56 utkání a vstřelil 6 branek. Celkem odehrál v české nejvyšší soutěži 118 zápasů a dal v nich 17 branek.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...