VIDEO: Jsme zklamaní, že se nám nepodařilo minimálně vyrovnat, říká trenér Šustr po Liberci

VIDEO: Jsme zklamaní, že se nám nepodařilo minimálně vyrovnat, říká trenér Šustr po Liberci

B r n o - Inkasovaný direkt v úvodu, pak statečný boj - bohužel bez šťastného konce. Takový byl dnešní zápas Zbrojovky s Libercem, který uzavřel brněnskou pouť MOL Cupem. Jak hodnotil prohru 0:1 trenér Šustr?

Ten okusil ve čtvrtém utkání poprvé hořkost porážky. "Výsledek je bohužel daný, z toho pohledu není hodnocení tak dobré. Jinak ale myslím, že výkon snesl přísnější měřítka. Do utkání jsme vstoupili možná až přemotivovaně, nezvládli jsme první dvě situace a soupeř nás potrestal. Chvilku nám trvalo, než jsme se z toho oklepali, ale postupně jsme se soupeři vyrovnali. A to nejen ve hře samotné, ale i v soubojích a rychlosti," zahájil Šustr pozápasovou tiskovku.

Zejména ve druhé půli se hrálo dlouhé minuty na dostřel liberecké brány. "Ve druhém dějství to byl minimálně vyrovnaný zápas, vytvořili jsme si šance, bohužel se nám je nepovedlo proměnit. Hráče jsem za druhý poločas pochválil, zahráli jsme zajímavé situace, ale fotbal samozřejmě děláme pro vítězství. I proto převažuje zklamání, že se nám nepovedlo minimálně vyrovnat," pokračoval Šustr.

Trenér učinil pro zápas několik změn. Na lavičce zůstal gólman Melichárek, jen na tribuně usedl Magera - a mužstvo tak jako kapitán vedl (a nutno říci, že výborně) bojovník Eismann. "Lukáše trápil přitahovač stehenního svalu, proto s námi v začátku týdne netrénoval. Doufám, že se do neděle dá do pořádku, tahle zranění jsou nevyzpytatelná, ale děláme vše pro to, aby se dal do pořádku. Jeho absence byla znát, protože je to hráč, který umí dát z minima šancí gól. Tím ale neříkám, že Martin Zikl nesplnil úkol. Zápas odpracoval tak, jak jsme chtěli, jen je škoda, že některé situace nedokázal zakončit. Dařilo se nám zakládání útoku a přes střed hřiště jsme se dokázali slušně prokombinovat, ale finální fáze proti takhle bránícímu týmu není jednoduchá."

A jaký je stav dalších marodů? "Kuba Šural měl také problémy s přitahovačem, proto dostal volno, teď už trénuje a je předpoklad, že by měl být v pořádku. Ashiru už také naplno trénuje, dáváme mu, co se do něj vejde. Předpokládám, že by se mohl objevit s juniorkou, aby odehrál nějakou část zápasu a nabral praxi. Postupně ho zapojíme, aby byl s námi připraven. U Škody je to ještě na delší čas, aktuálně je ve fázi, kdy nabírá kondici," ozřejmil trenér.

Další herní test čeká na Zbrojováky v neděli, od 15 hodin hostí Varnsdorf. "Budeme chtít navázat na dnešní výkon, minus první dvě minuty," pousmál se kouč. "Chceme hrát zkrátka fotbal, který se bude líbit, a chceme, aby nás diváci povzbuzovali. A ti nás povzbudí jedině v případě, že budeme podávat dobré výkony a soupeře přehrávat."

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...