Dobrý výkon nepřinesl vstřelený gól, Zbrojovka podlehla Liberci a v MOL Cupu končí

Dobrý výkon nepřinesl vstřelený gól, Zbrojovka podlehla Liberci a v MOL Cupu končí

B R N O - V rámci třetího kola MOL Cupu hostila Zbrojovka prvoligový Slovan Liberec. Hosté dokázali hned v první minutě využít chyby domácí obrany a své vedení po zbytek utkání udrželi. Zbrojovka si sice vytvořila řadu šancí, ale nedokázala dostat míč do branky a v poháru končí.

V rámci třetího kola MOL Cupu hostila brněnská Zbrojovka severočeský Slovan Liberec. Oproti duelu na půdě Pardubic udělal trenér Šustr celkem čtyři změny v základní sestavě. Do branky se místo Melichárka postavil Halouska, na kraj obrany Vraštil. Ve středu pole nahradil Sedláka Kříž. Na hrotu se představil mladík Zikl.

Šok pro domácí přišel v první minutě. Chybu na pravé straně dokázal využít Mikula, ten míč předložil Petru Ševčíkovi, jehož pokus zapadl přesně k levé tyčce domácí branky. Srovnání mohlo přijít v páté minutě. Dominik Kříž vypálil z hranice vápna a Nguyen v brance Slovanu měl co dělat, aby míč vyrazil. Zbrojovka se z úvodního šoku poměrně rychle oklepala a šancí na srovnání se mohla stát standartní situace po faulu na Štěpanovského. K její exekuci se postavil Roberto Bartolomeu, ale jeho nízký centr neměl šanci na úspěch. Po dalším souboji hostující obrany se Štepanovským volalo obecenstvo po penaltě, sudí ale zákrok jako nedovolený nevyhodnotil.

Dobrou příležitost si vytvořila "Flinta" ve 34. minutě, kdy se z levé strany protáhl před Nguyena Zikl, ale nedokázal zakončit a vybojoval jen rohový kop. O minutu později dostala domácí Zbrojovka k dispozici volný kop z dobrých dvaceti metrů od brány Liberce. K jeho zahrání se postavila dvojice Eismann - Bartolomeu a střelu druhého jmenovaného tygřím skokem lapil Filip Nguyen. V poslední minutě si hosté mohli vypracovat dvoubrankové vedení, ale Mashike Sukisa byl v samostatném úniku na Halousku krátký. Poločas tak dopadl lépe pro hostující Slovan Liberec.

Na začátku druhé půle se v šanci znovu ocitl aktivní Mashike, ale jeho pokus těsně minul zadní tyč. Zbrojovka se snažila o srovnání a vytvářela si dobré příležitosti. V jedné z nich se ocitl Antonín Růsek, ale brněnský mladík nedokázal zamířit přesně a branku Liberce minul. Domácí hýřili aktivitou, další možnost pro Flintu vytvořil Martin Zikl, jenž po uvolnění se na levém křídle přistrčil míč Krejčímu, jehož pokus vyrazil Nguyen zpět k Ziklovi. Domácí mladík se nerozpakoval, ale svou střelou z voleje trefil jen připraveného brankáře hostí a stav se neměnil.

Závěr duelu byl poměrně vyhrocen, vzájemnou potyčku Eismanna s Mikulou musel řešit sudí Proske rozdáním žlutých karet. Brno prahlo po vyrovnání a tlačilo se do zakončení. Dobrou šanci si dokázal vytvořit Martin Zikl, ale jeho hlavička neměla gólové parametry. Liberec se zatáhl do bloku a Zbrojovka měla velké problémy s tímto stylem obrany. Závěrečné minuty odehrál Liberec zkušeně a držel míč na útočné polovině hřiště. Brno tak podlehlo Liberci 0:1 a v MOL Cupu končí.

VIDEO: Hodně to mrzí, říká Zikl o pohárovém konci
27.09.2018 | Jakub Sabol, Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Hodně to mrzí, říká Zikl o pohárovém konci

B r n o - Pouze z tribuny sledoval pohárové utkání s Libercem nejlepší střelec Zbrojovky Lukáš...
VIDEO: Jsme zklamaní, že se nám nepodařilo minimálně vyrovnat, říká trenér Šustr po Liberci
26.09.2018 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Jsme zklamaní, že se nám nepodařilo minimálně...

B r n o - Inkasovaný direkt v úvodu, pak statečný boj - bohužel bez šťastného konce. Takový byl...
VIDEO: Třetí kolo MOL Cupu přivádí do Brna Slovan Liberec!
25.09.2018 | Martin Lísal

VIDEO: Třetí kolo MOL Cupu přivádí do Brna Slovan...

B r n o - Třetí pohárový zápas, a první opravdu zvučný soupeř! Po venkovních výjezdech čeká na...

Fotogalerie

Všechny fotografie