Trenér Šustr po utkání v Ústí nad Labem

Trenér Šustr po utkání v Ústí nad Labem

Ú s t í n a d L a b e m - Nový realizační tým Zbrojovky má za sebou premiéru, která nakonec přinesla bod. Brňané vedli v průběhu utkání na hřišti Ústí již 2:0, soupeř ale dokázal vyrovnat. Krátce po skončení utkání pak čekalo na trenéra Šustra první pozápasové hodnocení.

"Zápas má pro nás v tuto chvíli dvě roviny. Z pohledu pracovitosti, bojovnosti a nasazení si hráči zaslouží lepší známku a oceňuji to. Fotbalovosti jsme bohužel tolik neukázali, ale věřím, že šlo pouze o první krok na započaté cestě a bude se to postupně zlepšovat," říkal nový trenér po utkání před přítomnými novináři.

Jeho svěřenci přitom zápas rozjeli famózně - ve 26. minutě vedli 2:0, a to ještě dvě solidní možnosti nevyužili. "Dali jsme dvě branky ze standardek, což je pozitivní. Na druhou stranu jsme jednu inkasovali. Vedli jsme a je škoda, že se nám zápas nepovedlo dotáhnout, ale je třeba uznat, že Ústí hrálo dobrý fotbal, dobře kombinovalo. Času na nějaké zásadní změny jsme měli málo, proto jsme jen nastavili nějaké základní principy, šlo o takový první krok, poznávací proces," zmínil Šustr, že v novém složení tým absolvoval pouhé tři tréninky.

Také změn v sestavě bylo jen pár - Bariše nahradil Sedlák, Vraštila Pavlík a oproti utkání v Prostějově nehrál ještě Kříž. U toho byl ale důvod prozaičtější - Dominik si ve čtvrtek plnil studijní povinnosti. Další změnou byl přesun kapitánské pásky, kterou nově navlékl Lukáš Magera.

Nyní je před týmem reprezentační přestávka, a je tak jasné, co na Zbrojováky čeká. "Budeme trénovat, hodně a tvrdě. Chceme se soustředit více na kombinační hru, rozehrávku a další aspekty. Rádi bychom každý zápas hráli tak, že jej chceme vyhrát, a věřím, že nás neuvidíte hrát zanďoura. A kromě toho nás čeká pohár, kde je pochopitelně jasným cílem postup," zmínil Šustr duel v Rosicích, hraný ve středu 5. září. K dispozici budou mít trenéři takřka kompletní tým. Chybět bude jen reprezentant Růsek, který odcestuje s týmem U20 ke dvěma utkáním série Elite Tournament. Šural, Zikl, Krejčí, Kříž a Jambor pak figurují mezi náhradníky týmů U21, respektive U20. S lehčím tréninkem by v pondělí už měl začít i Michal Škoda.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...