Magera po Prostějovu: Každý si musíme sáhnout do svědomí

Magera po Prostějovu: Každý si musíme sáhnout do svědomí

B r n o - Lukáš Magera prodloužil na hřišti Prostějova svou vynikající sérii - v šestém utkání se zapsal mezi střelce. Radost z toho ale po utkání neměl, neboť tentokrát jeho penaltová trefa na body nestačila a Zbrojovka prohrála 1:2.

Sám Lukáš si jen těžko vysvětloval, co se s týmem stalo. "Už v prvním poločase jsme nějaké situace měli vyřešit lépe a přidat druhý gól. Možností jsme k tomu měli dost. To ale my bohužel neumíme, nedokážeme soupeři odskočit a trápí nás to. Pak přijdou momenty, které soupeře nakopnou a je z toho takový výsledek. Sám jsem ten druhý gól mohl klidně dát," zmínil některé momenty z první i druhé půle.

Ostatně i před proměněnou penaltou se nejlepší střelec druhé ligy dostal do souboje s gólmanem Brédou, který jej dvakrát vychytal. "Už tu první šanci jsem měl proměnit, pak udělal gólman výborný zákrok. Ale kdybych si nevěřil, na penaltu nejdu. Měl jsem v hlavě, že když dám, tak se zvednu. Jsem rád, že se to povedlo a proměnil jsem, ale co z toho," mrzelo Mageru.

Stejně tak detailně rozebíral situaci ze závěru utkání, kdy k němu na malém vápně propadl míč. "Obránce to měl na hlavě a v poslední chvíli ucukl, že to pouští. Stihl jsem zareagovat v poslední chvilce, dát tam nohu a spadlo mi to na ni. Kdybych měl víc štěstí, tak mi to zůstane u nohy, nebo si to zpracuju a už to dávám, ale nestalo se. Chvilku poté soupeř dal druhý gól a zápas skončil. Místo abychom měli brejk, jdeme tam úplně nesmyslně, ztratíme míč a uděláme standardku. To stejné penalty, když víme, za co byla ta první, nemůžeme tam chodit jako blázni. Každý si musíme sáhnout do svědomí, co děláme špatně, protože takhle to hrát nejde, chceme hrát o postup a místo toho jsme ve středu tabulky."

Celá situace mrzí tím spíš, že se do Prostějova vydal početný dav fanoušků, který Zbrojovce vytvořil domácí prostředí. "Samozřejmě - fotbal se hraje pro lidi a my je takovými zápasy spíš odrazujeme. Nemůžeme se pak divit, že nejsou spokojení, protože k některým situacím na hřišti přistupujeme špatně. Je potřeba se fandům omluvit, a to hlavně výkonem na hřišti, tak jako se nám to povedlo doma s Budějovicemi. Takhle naivně hrát nemůžeme, a už vůbec ne za Brno," řekl Magera.

I ve druhé půli se častokrát stalo, že Zbrojovka zamkla soupeře na dlouhé minuty, bohužel výsledkem byly jen nepřesné centry a zblokované střely. "Měli jsme tlak, ale nedokázali jsme ho přetavit v gól. Někdy jsme bláznili až moc, přišlo mi, že útočíme v devíti lidech a vzadu zůstával jen Vrašťa s Kryštym. Chtěli jsme vyhrát, to je jasné, ale za stavu 1:1 nejde zapomínat ani na zabezpečenou obranu, soupeř nás z toho pak trestal," uzavřel Magera.

další články

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský
A-tým
25.04.2024 | Klub

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský

B r n o - Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno mění svou vlastnickou strukturu. Novým majoritním...
Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...