Trenér Pivarník po prohře v Prostějově

Trenér Pivarník po prohře v Prostějově

B r n o - Po první půli dnešního utkání v Prostějově vypadalo vše optimisticky - Zbrojovka vedla, měla převahu a v závěru ustála i pokutový kop soupeře. Za necelou hodinu bylo bohužel vše jinak - přímý kop v posledních vteřinách rozhodl o tom, že si Zbrojovka místo bodového zisku připíše třetí letošní prohru.

Scénář nebyl nepodobný tomu z předcházejícího venkovního utkání na Žižkově, kde Brňané také vedení neuhájili a odešli poraženi. "Bohužel se opakují i hrubé individuální chyby, kterých jsme se dopustili v pěti ze šesti zápasů. Udělali jsme dvě penalty, místo jasného míče dopředu jsme o něj přišli a byl z toho přímý kop. Utkání jsme měli pod kontrolou, ale právě těmito chybami jsme jej ztratili," hovořil po utkání kouč Pivarník.

"Takové věci se mohou stát jednou, dvakrát, ale ne takto často. Opět to nebylo tím, že bychom byli nezodpovědní, vždy jsme vzadu byli v dostatečném počtu. A nebylo to ani tak, že bychom udělali chyby pod drtivým tlakem, čelili třiceti míčům do šestnáctky. My neustojíme ani tři souboje, což je tragédie. Na tréninku můžeme pracovat s obranou, posuny, zabezpečování, některé věci ale hráč musí mít zakódované a nejde je trénovat," pokračoval.

Ani vpředu se tentokrát Brňanům nedařilo tak, jak by bylo zapotřebí. "Hrajeme nátlakově a máme šance, ale je to stále málo. Chybí nám víc klidu v předfinální a finální fázi, přihrávky pod sebe, víc tandemu, v jiných situacích naopak střelba schází. Střídající Jambor přinesl odvahu a průniky do šestnáctky, ale hra by neměla stát na hráčích ročníku 99," naznačil kouč, že podobnou odvahu u některých dalších hráčů postrádal.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....