VIDEO: Snažím se pro mužstvo udělat maximum, říká pětigólový střelec Magera

VIDEO: Snažím se pro mužstvo udělat maximum, říká pětigólový střelec Magera

B r n o - Neuvěřitelná série i nadále pokračuje! Lukáš Magera se prosadil i v pátém mistrovském utkání za sebou a nadále tak kraluje druholigovým střelcům. Není tedy divu, že v brněnské mixzóně se už před novináři cítí skoro jako ryba ve vodě.

"„Vůbec mi nevadí, pokud se tady budeme scházet po každém zápase, já budu jen rád. Nevím, co na to říct. Pět zápasů, pět gólů, to je prostě super,“ reagoval na tuto poznámku s úsměvem. „Ale vyměnil bych to klidně za to, kdybychom měli víc bodů. Těch máme zatím sedm a musíme tak i v dalších zápasech šlapat jako dneska. Bojovat jeden za druhého.“

Krátká rekapitulace - proti Jihlavě se letní posila trefila hlavou, ve Vlašimi z penalty, proti Chrudimi pohotově nohou, na Žižkově taktéž nohou a dnes opět hlavou. "Šel jsem do souboje s tím, že jej chci vyhrát a prodloužit míč. Všiml jsem si, že se gólman nakonec rozhodl pro míč nejít a že zůstal na půli cesty, zkusil jsem to prodloužit do brány a spadlo to tam. Asi trochu i šťastný gól," popisoval prozatím pátou trefu.

I díky ní bylo na "Megiho" tváři vidět, jak spokojené období nyní v Brně prožívá. Svůj veleúspěšný start však nepovažuje jen za osobní úspěch. „Snažím se teď pro mužstvo udělat v zápase maximum a zatím to vychází. Musím se odvděčit trenérovi, protože mám jeho plnou důvěru, což už jsem dlouho neměl. Určitě je to i jeho zásluha, že se mi tak daří,“ nezapomněl zmínit brněnského lodivoda, který zatím dal sympatickému dlouhánovi důvěru v každém utkání probíhajícího ročníku.

Důležitý skalp dosud neporaženého týmu tentokrát získala Zbrojovka i díky zvýšené bojovnosti. Ta byla oproti utkání se žižkovskou Viktorkou patrná. „Dnes jsme hráli kompaktněji a do soubojů jsme chodili agresivněji, což je ve druhé lize základ. Budějovice navíc chtěly hrát fotbal, což zápasu prospělo. Se Žižkovem to bylo spíše o tom, že nakopli balón dopředu na vysoké hráče, kde to ubojovali,“ hledal rozdíl mezi dvěma zápasy brněnský hrdina.

"Trochu nám uškodila ta branka hned v padesáté minutě. Nechtěli jsme samozřejmě tak brzo dostat gól, ale chtěli jsme udržet vzadu nulu a spíš nějaký gól přidat. Ale to je teď jedno, hlavně, že jsme vyhráli a nulu vzadu udržíme třeba příští zápas,“ oddychl si spokojeně muž, který se postaral o to, aby zmíněnou nulu neudržel zatím žádný z pěti brněnských soupeřů.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...